Ondernemen in de Afrikaanderwijk

“Ik had nooit gedacht dat ik nog in een bruidswinkel terecht zou komen.”Dat was de reactie van Gert-Jan van der Maas, programmaleider Sociaal Ondernemerschap bij EMI, toen hij   Bruidshuis Laaroussa binnen liep. Samen met medewerkers van de Afrikaanderwijk Coöperatie en studenten van de minor Risicomanagement en Gedrag bezocht hij verschillende ondernemers in de Afrikaanderwijk. De studenten gaan onderzoeken welke kansen er liggen voor ondernemers, in deze coronatijd.

De minor werd afgetrapt in het Gemaal, waar de studenten een introductie kregen van de Afrikaanderwijkcoöperatie. De coöperatie heeft een aantal activiteiten ontplooid om de ondernemers extra te ondersteunen in deze uitdagende tijd. RabobankRotterdam Fonds heeft een aantal van deze activiteiten gefinancierd en zoekt nu een manier om de doorwerking hiervan te onderbouwen. Aan de studenten van de minor is gevraagd om hier onderzoek naar te doen. Om een beeld te krijgen hoe het ondernemen in de Afrikaanderwijk eraan toe gaat, bezocht een klein groepje drie ondernemers. De studenten kregen de kans om deze ondernemers verschillende vragen te stellen waar inspirerende antwoorden op kwamen.

Aan de eerste ondernemer, dierenzaak Discus Pretoria, werd gevraagd hoe de eigenaar de coronacrisis ondervindt. Opvallend genoeg is zijn zaak redelijk blijven draaien. Ouders zaten thuis met de kinderen, die zich gingen vervelen. Ouders zaten thuis met de kinderen, die zich gingen vervelen. “Mijn kinderen vliegen tegen het plafond, ik neem wel een konijntje,” is iets wat de eigenaar vaak gehoord heeft de afgelopen maanden.

Mijn kinderen vliegen tegen het plafond, ik neem wel een konijntje.

Bij Bruidshuis Laaroussa praten de studenten met de eigenaresse over het imago van de wijk, dat behoorlijk is verbeterd in de laatste jaren en over de kansen die zij ziet. Je kunt de reactie van de eigenaresse bekijken in dit filmpje.

Meer weten over deze minor? Hou onze socials in de gaten en bekijk binnenkort meer filmpjes van de ondernemers en de Afrikaanderwijkcoöperatie.

EMI op Zuid

Blijf op de hoogte blijven van al het nieuws via onze socials:

Ook onze programma’s zijn te volgen via social media.

Bekijk al het nieuws

Special Issue – Sustainability

Sustainable Cities and Regions The Environment in the Lead:…

EMI-Hogeschool Rotterdam viert 10-jarig jubileum

Enkele visionairs binnen Hogeschool Rotterdam en de Gemeente…
Hef in Eigen Hand

Hef in Eigen Hand: Samen Bouwen aan een Betere Toekomst

Welkom bij de Impact Incubator ‘Hef in Eigen Hand’, waar onderwijs ontmoet, leert en groeit met de gemeenschap. Dit is waar theorie en praktijk samenkomen om een betere stad te bouwen en een spannende nieuwe manier van leren tot leven te brengen. Dit is leren dat écht impact maakt!

KAAItrots

Maak kennis met KAAItrots! We kijken graag…

Samenscholing op Coole Pleinen

Samen-scholing op coole pleinen Op 1 juni veranderde het…

Boksworkshop

Een avond vol kracht en verbinding: Boksworkshop van Daddy's…

Stadmakers De Kaai

Samen bouwen aan de toekomst van De Kaai:…

Vaderschap 2.0: Van zonder vader naar superpapa in de stadsdynamiek

Ontdek hoe jonge vaders in grootstedelijke contexten hun rol met vertrouwen en succes kunnen vervullen, ondanks het opgroeien zonder vaderfiguur. Leer over het belang van vaderbetrokkenheid, communicatie, ondersteuningsnetwerken en zelfzorg.

LivingLab: Fitter met Feyenoord

/*! elementor - v3.12.1 - 02-04-2023 */ .elementor-heading-title{padding:0;margin:0;line-height:1}.elementor-widget-heading…