EN | NL

Zomerfeest van Mama's Garden

29/06/2017

Alle mama’s, papa’s, opa’s, oma’s , vrienden, vriendinnen en kinderen zijn van harte welkom op 29 juni tussen 13.00-16.30 uur bij het zomerfeest van Mama’s Garden, de pop out Garden voor mama en kind, op de binnenplaats van de Bibliotheek Feijenoord, Sandelingplein 16b. Deze feestelijke bijeenkomst zit bomvol activiteiten, van schminken en henna tot springkussens en een surprise act Je kunt binnenlopen wanneer je wilt, toegang en deelname is gratis!

Mama's Garden is 1,5 jaar geleden ontstaan als een mobiele ontmoetingsplek voor moeders en kinderen in Rotterdam Zuid. Het is een initiatief van het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie van Hogeschool Rotterdam voortgekomen uit het buddyprogramma voor zwangeren Nieuw in 010, waar wordt samengewerkt met lector Verloskunde en Geboortezorg van het Kenniscentrum Zorginnovatie, Hanneke Torij. Zij doet al jaren onderzoek doet naar kwetsbare zwangeren en daarbij het belang van een sociaal netwerk en het vergroten van het gevoel van capabel ouderschap voor (aanstaande) moeders.

Studenten van de Willem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam (opleiding Animatie, Grafisch Ontwerp en Product Ontwerp) hebben onderzoek gedaan naar behoeften van (aanstaande) moeders op Rotterdam Zuid. Zij constateerden dat er voor (aanstaande) moeders geen fijne of gezellige plek is waar ze elkaar, samen met hun kinderen,  kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen. Hieruit volgend is de pop out versie van Mama’s Garden ontstaan. Zij kwamen met  een mobiele set, bestaande uit een tafel met een bank, een speeltoren, een mamatoren en een barretje. De set is met subsidie van de gemeente Rotterdam uitgevoerd.

Het product bleek echter minder mobiel dan gedacht en het expertisecentrum besloot daarop om Mama’s Garden maandelijks uit te voeren op hun werkplaats gelegen op Zuid. Na een succesvol half jaar draait Mama’s Garden, mede dankzij een bijdrage uit het programma van Gemeente Rotterdam Stevige Start, nu op vier locaties en is er elke week ergens op Zuid een editie van Mama’s Garden. Wij werken hier nauw samen met de locaties Bibliotheek Feijenoord, Speeltuin de Feijenoordse Middenstip en Huis van de Wijk Carnisse.

Elke locatie bestaat uit een vast team van mbo’ers, hbo’ers en een medewerker van Mama’s Garden. De studenten en leerlingen die meedraaien krijgen in ruil hiervoor studiepunten. Zij leren hoe het is om contact te maken met deze doelgroep, kunnen doorverwijzen naar professionals en geven lichte ondersteuning aan de (aanstaande) moeders. Dit jaar is er ook een succesvolle pilot gedraaid op locatie bij het Albeda College (mbo) bij de jonge moeders klas, deze wordt volgend jaar uitgebreid naar een aantal edities. In september wordt er weer gestart met nieuwe studenten.

De programmaleider van dit programma is Wietske Willemse, w.k.m.willemse@hr.nl

 

 

 

 

 

 

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI heeft een netwerk van knappe koppen