EN | NL

Filmvertoning: studeren als rite de passage

09/03/2017

EMI


De integratie mislukt? Hoezo? Echt niet. Diversiteit is de nieuwe standaard: ‘In al onze diversiteit zijn wij de nieuwe autochtonen.’

 

WAT:           Filmvertoning 'Studeren als rite de passage'
WANNEER:  donderdag 9 maart 2017 vanaf 19:00 uur
WAAR:        Essalam Islamic Cultural Centre 
                 
 Vredesplein 7, 3074 SN Rotterdam
VOOR:        Iedereen! Jong, oud, moslim en niet-moslim

31 studenten van de Hogeschool Rotterdam, met een Nederlandse- en een migratie-achtergrond, komen in de film aan het woord. Zij vertellen wat studeren voor hen betekent. Hoe kijken zij vanuit hun culturele achtergrond naar andere culturen in onze samenleving en welke verschillen of overeenkomsten zijn er?

Ervaren zij dat ze in verschillende werelden zitten? De film biedt een hoopvol antwoord: ‘De polarisatie die vandaag de dag het maatschappelijk debat bepaalt, speelt geen rol van betekenis in de collegebanken.

De film ging in premiere tijdens het International Film Festival Rotterdam. Op 9 maart is de film te zien in de Essalam Islamic Cultural Centre Rotterdam. De inloop is om 19:00 uur. De vertoning start om 19:30 uur. De documentaire duurt 40 minuten. Direct na afloop is er een kort debat onder bezoekers om de mogelijkheid te bieden na te praten over de film en gedachten te wisselen. 

LET OP: aanmelden via is verplicht!

meer informatie ook via: fb
 

 

 

 

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

May you live in interesting times