EN | NL

Opening Urban health clinic met studenten op Zuid

21/06/2017

Hogeschool Rotterdam

De zorg verschuift. Dit heeft effect op de zorgketen, waardoor op dit moment een groep mensen is die tussen wal en schip dreigt te vallen. Hoe organiseer je de zorg beter zodat er ook voor deze mensen een plek is binnen de keten van zorg? En wat kunnen studenten – de nieuwe zorgprofessionals van de toekomst - hierin betekenen?

Onze droom is om op zoek te gaan naar nieuwe innovatieve zorgconcepten voor Rotterdam Zuid. Een plek waar een grote groep mensen kampt met dermate grote sociaal economische achterstand dat dit een negatief effect heeft op hun gezondheid en welbevinden. Studenten van de opleidingen Gezondheidszorg van Hogeschool Rotterdam gaan i.s.m. het Kenniscentrum Zorginnovatie en EMI samen met het werkveld en patiënten verkennen waar de zorgbehoefte van deze groep mensen ligt en samen met hen onderzoeken welke nieuwe zorgconcepten uitgedacht en uitgeprobeerd kunnen worden. Dit gaan zij doen in en om het Gezondheidscentrum Lijn 2 op Rotterdam Zuid.

Op 21 juni wordt deze parktijklocatie op Zuid in het GezondheidsCentrum Lijn 2 officieel geopend. We nodigen u hiervoor van harte uit.

Studenten zullen hun onderzoeken en projecten presenteren, partners en bezoekers gaan in gesprek en, uiteraard, we bezoeken de praktijklocatie in Lijn 2 die we feestelijk zullen onthullen.

 

Datum: 21 juni 2017
Tijd: 9.30 uur – 12.30 uur
Locatie: Het Gemaal, Pretorialaan 141, Rotterdam-Zuid

 

Meer informatie volgt.

Aanmelden: Kom je naar de opening? Meld je dan hier aan.

 

 

 

 

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI weet raad met wicked problems