EN | NL

Kick off BRIDGE

08/06/2017

Bridge

Hoe helpen we de jongeren van Zuid op weg naar een opleiding met perspectief? Hoe bereiken we leerlingen die, bijna traditioneel en vanuit verouderde perspectieven, een opleiding kiezen en daarmee een toekomst uitstippelen naar een baan die er niet is. Hoe zorgen we dat deze leerlingen de bakens verzetten?

De eerste stappen op dit pad zijn in het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) gezet met loopbaanoriëntatie en -begeleiding (lob) en de carrière startgaranties (csg). Met het project BRIDGE wordt een grote volgende stap gezet, met verschillende partners op Zuid. Met voorlichting, campagne, publicaties en onderzoek worden de komende jaren nog meer jongeren op Zuid geholpen naar een opleiding met perspectief.

PROGRAMMA DONDERDAG 8 JUNI

9.00      Inloop in Theatercafé Zuidplein

9.30      Start plenaire deel in de kleine theaterzaal waar u
             toelichting krijgt op het project BRIDGE in de context 
             van het NPRZ. Ook komen, ter inspiratie, jongeren en
             werkgevers aan het woord over hun rol en invulling van
             BRIDGE.

10.30    Napraten en netwerken in het Theatercafé Zuidplein

11.30    Einde

 

Bent u een van de deelnemers aan BRIDGE en/of bouwt u misschien al een tijdje mee aan die gezonde toekomst voor de jeugd op Zuid? Dan bent u van harte uitgenodigd voor de officiële start waar u nader wordt geïnformeerd.

aanmelden

 

Building the Right Investments for Delivering a Growing Economy, afgekort BRIDGE is een driejarig programma dat wordt ondersteund door het Europese fonds Urban Innovative Actions. Met dit geld worden alle kinderen van Rotterdam Zuid, vanaf groep 6, jaarlijks zo’n 1800 leerlingen, tot en met het moment dat ze een opleiding hebben afgerond, geholpen om hun positie op de arbeidsmarkt te versterken. 

UIA


Meer info bij:
NPRZ, Edwin Cornelisse, communicatie NPRZ, 06 1006 4779
EMI, Sabine Maertens, hoofd marketing communicatie, 06 4609 4487

 

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI ziet het geheel