EN | NL

Ouders in de Spotlights 2018

23/04/2018

Woensdag 20 juni 2018 van 14.00 - 18:00 uur
(13.30 inloop, vanaf 17.00 uur netwerkborrel)

Symposiumzaal Hogeschool Rotterdam,
Museumpark 40

Woensdag 20 juni 2018 organiseert Hogeschool Rotterdam voor de derde maal het afstudeersymposium ‘Ouders in de spotlights’. Tijdens dit symposium presenteren afstudeerders van de sociale opleidingen samen met onderzoekers van het lectoraat Ouders in Rotterdam Zuid en met het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie hun nieuwe inzichten over dit onderwerp. Naast podiumpresentaties zijn er diverse posterpresentaties en workshops van studentonderzoek en is er gelegenheid om te netwerken.

Afgelopen jaren was het symposium een succes: tientallen studenten en meerdere onderzoekers presenteerden hun onderzoek. Dit jaar laat een nieuwe lichting studenten de resultaten van hun afstuderen zien.

 • De thema’s van het symposium:
  Actuele ontwikkelingen in samenwerking met ouders
  Vaders over opvoeden, hulpverleners over vaders
  Huisbezoeken bij Thuis in Taal
  Samenwerking met ouders: ook in het sociale domein (Feijenoord, Ipse, pleegouders, Mama’s garden en meer)
  Samenwerken met ouders bij schoolloopbaankeuzes

Voor wie?
Het symposium wordt georganiseerd voor organisaties die mét en vóór ouders werken, opdrachtgevers van de studenten, docenten, studenten, onderzoekers en overige geïnteresseerden die het thema 'ouders' een warm hart toedragen; actuele kennis op relevante aspecten van ouderbetrokkenheid willen krijgen; en/of geïnteresseerd zijn in studentonderzoek op dit thema en wellicht een afstudeervraagstuk willen aanbieden.

 

Meer informatie
Meer informatie over het programma volgt medio mei, maar de inschrijving staat nu al open. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Er is een beperkt aantal plaatsen. Voor een indruk van het symposium, klik dan op verslag afstudeersymposium Ouders in de Spotlights 2017. 

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

May you live in interesting times