EN | NL

Masterclass Resilient Denken

13/06/2018

Op woensdag 13 juni, tijdens IABR–2018+2020–THE MISSING LINK, organiseert RDM Centre of Expertise van Hogeschool Rotterdam de Masterclass Resilient Denken: Een natuurlijke kijk op een veerkrachtige stad.

Resilient denken is de nieuwe manier van denken over, kijken naar en werken aan steden. Hogeschool Rotterdam is met RDM Centre of Expertise en Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie (EMI) partner van Resilient Rotterdam. Samen met organisaties en bewoners werken studenten van uiteenlopende opleidingen aan de vraagstukken van stad en haven rondom het thema 'resilience'.
 
Innovatie is noodzakelijk bij de voorbereiding van steden op de sociale, ruimtelijke en economische uitdagingen van de 21ste eeuw. Dit is de aanleiding om op een op de natuur geïnspireerde wijze te kijken naar en werken aan de veerkracht van steden. Over hoe we dat doen we graag samen met u in gesprek op 13 juni.
 
Masterclass Resilient Denken
Na een introductie van de Rotterdam Resilient Strategie door de Chief Resilience Officer van Rotterdam, Arnoud Molenaar, presenteren in de ochtend vijf experts wat resilient denken betekent voor ons dagelijks denken en handelen. Ylva Poelman, Evert Jan van Hasselt, Jaco Appelman, Mireille Langendijk en Els Martijn doen dit aan de hand van de systemen, technieken en tactieken uit de natuur. In de middag gaan we met de inzichten over resilient denken aan de slag. Met begeleiding van de experts werken we in workshops aan de resilient vraagstukken van de stad.
 
Atelier-Café
Tijdens de lunchpauze, tussen 13.00 en 14.00 uur, presenteert Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie i.s.m. Veldacademie en AIR het Atelier-Café Resilient Reyeroord *). Experts, partners en studenten gaan met aanwezigen in gesprek over de ruimtelijke en maatschappelijke veerkracht van Reyeroord op Rotterdam-Zuid. Centraal hierin staan de bevindingen uit het veld van studenten van Hogeschool Rotterdam en de TU Delft die samen met EMI en de Veldacademie werken in het Fieldlab Social Resilience.  

iabr

Deze unieke workshopdag vindt plaats in het HAKA-gebouw in Rotterdam en duurt van 9.00 tot 17.30 uur. Er zijn slechts 160 plaatsen beschikbaar, dus reageer snel. 

Inschrijven kan via deze link

 

 

*) Dit Atelier-Cafe maakt onderdeel uit van een reeks van vier Atelier-Cafés die tijdens het IABR 2018 zullen worden georganiseerd:

22-juni - Atelier-Cafe #2 - Feyenoord City (English)
26-juni - Atelier-Cafe #3 - Studeren op Zuid
28-juni - Atelier-Cafe #4 - Mapping & making resilience (English)

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI ziet het geheel