EN | NL

IABR: Atelier-Café #4 - Studeren op Zuid

28/06/2018

Op 28 sluiten sluiten we de reekst Atelier-Cafés met een gesprek over huisvesting, economie, stedelijke inrichting en sociale cohesie tijdens Atelier-Café #4: Studeren op Zuid.

Steeds meer studenten blijven thuis wonen door bijvoorbeeld het leenstelsel en duur woningaanbod in Rotterdam. Het gevolg is: meer studieuitval, minder hoogopgeleiden in de stad die tijdens en na hun studie in stad gaan wonen of blijven. De Cubust is een woongebouw dat de zeven kwaliteiten van Resilience vanuit bouwkundig en maatschappelijk perspectief benadert en vertaalt naar vormgevingsprincipes. 

Tijdens dit Atelier-Café op 28 juni gaan experts, partners en studenten met aanwezigen in gesprek, onder leiding van Nicole van Dijk, over dit unieke project.

Toegang gratis. Inschrijven kan via deze link.

Wanneer? 28 juni van 10.00 - 12.00 uur

Waar? HAKA-gebouw, Vierhavensstraat 38, kleine auditorium


Atelier-Cafés

Experts, partners en studenten gaan met aanwezigen in gesprek over de ruimtelijke en maatschappelijke veerkracht op Rotterdam-Zuid tijdens IABR 2018. Centraal hierin staan de bevindingen uit het veld van studenten van Hogeschool Rotterdam en de TU Delft die samen met EMI en  De Veldacademie werken in het Fieldlab Social Resilience.  

Atelier-Café #4 - Studeren op Zuid op 28 juni maakt onderdeel uit van een reeks van vier Atelier-Cafés die tijdens het IABR 2018 is.m. AIR en De Veldacademie worden georganiseerd:

13 juni - Atelier-café #1 - Resilient Reyeroord
22 juni - Atelier-Café #2 - Feyenoord City (English)
26 juni - Atelier-Café #3 - Mapping & making resilience (English) - is vervalen
28-juni - Atelier-Café #4 - Studeren op Zuid

 

Afbeeldingsresultaat voor open rotterdam
De Atelier-Cafés worden gevolgd door OPEN Rotterdam.

 

 

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

May you live in interesting times