EN | NL

Mijn stad, mijn hart

04/06/2014

Creative Factory

Rotterdam staat steeds vaker in prominente top 10-lijsten van ‘must see’ steden. Daar zijn we trots op! Maar wat bepaalt eigenlijk onze beleving van de stad en hoe kun je deze beïnvloeden? Creative Factor organiseert 4 juni samen met Marina Meeuwisse: MIJN STAD, MIJN HART. 

Dr. Marina MeeuwisseMarina Meeuwisse presenteert haar proefschrift ‘de Intrinsieke Stad’. Zij is docent bij het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie van Hogeschool Rotterdam. Als psycholoog en fotograaf onderzocht zij hoe het idee van een stad zich in een mens vormt. Zonder dat je het door hebt, geef je betekenis aan plaatsen die je achteloos voorbij loopt. Graffiti op een schuurtje, de etalage van een plaatselijke onderneming, aangelegde geveltuinen; het heeft allemaal invloed op onze beleving en gedrag. Marina Meeuwisse laat 4 juni zien hoe kleine ingrepen in textuur, kleur, materiaalgebruik van de stad op ‘ooghoogte’ de belevenis van de stad positief beïnvloeden.

Het tweede deel van MIJN STAD, MIJN HART bestaat uit een presentatie van Gers! Dit glossy magazine weet als geen ander de trots van Rotterdammers in beeld te brengen. Het magazine wordt door en voor Rotterdammers gemaakt. Leuk, gedurfd en vernieuwend. Brutaal, rauw en nuchter. Ondernemend, energiek en grensverleggend. Net als Rotterdam zelf dus. Edwin Veekens is initiatiefnemer van Gers! en neemt je mee in zijn beleving van de stad.

Woensdag 4 juni, Creative Factory (Maashaven Zuidzijde 2, Rotterdam)
Inloop: 18:45 uur
Presentaties: 19:15- 20:30 uur
Aansluitend borrel (op eigen kosten)

MIJN STAD, MIJN HART is gratis te bezoeken. Wil jij jouw waardering voor het programma uiten? Dan kun je ter plekke een donatie aan de Stichting Daniel den Hoed geven!

Meld je nu aan via Rebecca Richardson, community manager Creative Factory, richardson@vastestate.nl.

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI is inventief