EN | NL

Jong op Zuid

30/09/2014

In opdracht van NPRZ organiseert Lokaal een reeks van negen jongerentops. Tijdens deze top gaan jongeren onder leiding van Abdellah Dami sparren over de thema’s onderwijs en werk. Hoe zou Zuid moeten zijn in de toekomst? Wat is er nu dat je mist, waarin zou er ondersteuning moeten zijn? En natuurlijk: wat kun je zelf doen om ervoor te zorgen dat je trots bent en blijft op Zuid en er graag blijft studeren, wonen en werken? Niemand weet dit immers beter dan de jongeren van Zuid zelf! 

Wat gebeurt er tijdens de eerste jongeren-wijktop?
Tijdens de eerste wijktop willen we graag zoveel mogelijk jongeren aan het woord laten (onder leiding van presentator Abdellah Dami) om scherp – vanuit de jongeren zelf – de behoeften in kaart te brengen. Wat is het ideale Zuid? Wat is daarvoor nodig vanuit de instanties die op Zuid gezeten of gericht zijn en natuurlijk: op welke manier kunnen de jongeren zelf een bijdrage leveren om henzelf en Zuid vooruit te brengen?

Jongeren komen niet alleen hun kennis delen en wensen aanleveren, ze kunnen ook zeker iets halen. Ten eerste worden ze onthaald met een warme maaltijd en krijgen ze een korte inleiding debatteren en een workshop netwerken aangeboden door ondernemer en rolmodel Dwight Krolis. Uiteraard zijn er ook mensen van het jongerenloket aanwezig, zodat ze bij vragen over werk of opleiding direct kunnen worden geholpen. Maar twee bevlogen jongeren krijgen wel een hele bijzondere kans. Zij worden aangewezen, op basis van hun bijdrage op de wijktop, als vertegenwoordiger van hun gebied. Samen met de jongeren die worden gekozen bij de overige wijktoppen, zullen zij in overleg met Marco Pastors erop toezien dat de afspraken worden nagekomen.

Klik hier voor informatie over het programma >

We kijken uit en hopen je dan te zien!


Nodig ook ‘jouw’ jongeren uit!
Natuurlijk is deze uitnodiging ook bedoeld om door te sturen naar de jongeren met wie je samenwerkt of vaak spreekt. Jijzelf, maar met name zij, zijn hartelijk welkom!Deze pilot wijktop behoort tot een reeks van negen wijktoppen die gehouden worden in juli en september. De data hiervoor worden zo snel mogelijk bekend gemaakt op de websites van LOKAAL en NPRZ: www.lokaal.org/projecten/jong-op-zuid en www.rotterdam.nl/nprzWat je al kunt doen is de datum noteren: 7 november in het Nieuwe Luxor Theater – een dag vol ‘powershops’, inspirerende sprekers en een infomarkt.

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI is inventief