EN | NL

Openbare les Mariette Lusse

11/06/2015

VAN JE OUDERS MOET JE HET HEBBEN!

Met ouders samen werken aan het toekomstperspectief
van de jeugd in Rotterdam Zuid

Ouders zijn van groot belang voor de plek die hun kinderen zich verwerven in de samenleving. In Rotterdam Zuid, waar het Nationaal Programma Rotterdam Zuid de kansen voor de jeugd wil vergroten, is de ondersteuning van ouders extra belangrijk voor de toekomst van hun kind. Rotterdam Zuid is een boeiende leerschool om de praktijk te verbeteren en vraagt om leraren en sociale professionals die optimaal zijn toegerust op de samenwerking met ouders.

Mariëtte Lusse, lector Ouders in Rotterdam Zuid bij Kenniscentrum Talentontwikkeling en het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie, schetst in haar openbare les wat leraren en sociale professionals nodig hebben om de samenwerking met ouders vorm te geven. Voor leraren is de uitdaging om het leren en de leefwerelden thuis en op school met elkaar te verbinden. Sociale professionals zetten zich in om de opvoedkracht en de sociale netwerken van ouders te versterken.

Aansluitend op de openbare les geeft gastheer Peter de Vries (CPS Onderwijsontwikkeling en advies) met een zestal gasten een inkijkje in de gereedschapskist voor de praktijk die de onderzoeksgroep gaat opleveren voor het samenwerken met ouders.
 
U bent van harte welkom.

Praktische informatie

Datum: donderdag 11 juni 2015

Inloop: 15.00 - 15.30 uur

Openbare les: 15.30 - 17.00 uur
Borrel: 17.00 - 18.00 uur.

Locatie: RVC de Hef, Slaghekstraat 221, 3074 LJ Rotterdam
Routebeschrijving: Klik hier


Reserveer de datum alvast in uw agenda en meld u vóór 4 juni aan

 

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI denkt actief mee