EN | NL

Pendrecht is (niet) af

29/01/2015

Vitaal Pendrecht organiseert in samenwerking met Woonstad Rotterdam een conferentie over de toekomst van Pendrecht. 

In de afgelopen jaren hebben Woonstad Rotterdam en de bewoners veel geïnvesteerd in Pendrecht. Er zijn woningen gesloopt en mensen vertrokken, er zijn nieuwe woningen gebouwd waar nieuwe mensen zijn komen wonen. Ondernemers zijn vertrokken en nieuwe ondernemers zijn gekomen. Er is geïnvesteerd in mensen door intensieve begeleiding van mensen met meervoudige problemen en door mensen uit te nodigen samen activiteiten in de wijk te organiseren (Opzoomeren, Pendrecht is Goed Bezig, Buurt bestuurt). De organisatie van bewoners is veranderd naar een moderne organisatie voor en door bewoners; Vitaal Pendrecht. De kinderfaculteit is de meest recente bloem aan de tak van Vitaal Pendrecht. Vanuit de kinderfaculteit wordt in Pendrecht een enorme impuls aan nieuwe kansen voor scholieren en hun ouders gegeven.

Maar wat hebben al deze investeringen nu opgeleverd? Wat zeggen de verschillende cijfers ons maar wat zit er achter die cijfers? Vitaal Pendrecht en Woonstad willen de stand opmaken. Hoe is het nu in Pendrecht en wat zijn de verwachtingen voor de komende jaren? Is Pendrecht echt af of niet? En zo niet, wat moet er nog gebeuren?
Verschillende mensen laten hier hun licht over schijnen en uiteraard is er nadrukkelijk aandacht voor de mening en visie van bewoners.
Hoe kijken bewoners en professionals naar Pendrecht in de toekomst? Wat moet er nog gebeuren? Waar kunnen bewoners en professionals aan werken?

  • Via filmpjes en interviews geven bewoners hun visie over de toekomst

  • Tweedejaars studenten van opleiding Vastgoed & Makelaardij van de Hogeschool Rotterdam vertellen over het onderzoek dat ze hebben gedaan in Pendrecht binnen het programma Urban Innovation

  • Arie Voorburg helpt ons met een andere blik naar Pendrecht te kijken. Hij geeft gastcolleges over stedelijke ontwikkeling in binnen en buitenland. “Graag wil ik mensen voorstellingen en ideeën aanbieden, uitdagen, in gesprek gaan met (jonge) mensen om ook van hun blik en ideeën op en over de wereld te kunnen leren en ontdekken”.

  • Justus Uitermark is als bijzonder hoogleraar Samenlevingsopbouw verbonden aan de Erasmus Universiteit en zal een reflectie geven op de discussie over de toekomst van Pendrecht.

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI weet raad met wicked problems