EN | NL

Content Cafe

09/04/2015

Op donderdag 9 april vindt van 16.00 tot 18.00 uur het Content Café plaats, met ruimte voor de verhalen over en uit Rotterdam Zuid van de studenten die deelnamen in OP 3 aan de cursus Content & Creatie. Tevens komen aan het woord: docenten, experts en/of ervaringsdeskundigen op het gebied van content creatie of storytelling. Mensen met een verhaal, in welke vorm dan ook.

Bij Content & Creatie, een cursus voor studenten Communicatie van de Hogeschool Rotterdam, gaat het over de kracht van storytelling in professionele context. Het vertellen van verhalen over de essentie van een merk, is van groot belang om publiek te bereiken, ze vast te houden en ervoor te zorgen dat ze hun positieve ervaringen delen met anderen. Er is gekozen voor Rotterdam Zuid, de studenten gaan in de verschillende wijken van Zuid op zoek naar verhalen.

Er zijn drie belangrijke uitgangspunten. Ten eerste. De content moet het onderwerp ‘ademen’. De (kern)waarden zijn direct voelbaar. In de tweede plaats, een helder concept van waaruit de content tot stand komt. Om eenduidig en consistent te kunnen communiceren, moet er immers een overkoepelend idee of thema zijn waarbinnen de content past. Instructiecolleges en workshops wisselen elkaar af. Ook wordt een (story)bootcamp georganiseerd. Studenten gaan per klas onder begeleiding van een verhalenverteller een Rotterdamse wijk op Zuid in. Ze krijgen alles te horen over de cultuur en achtergrond van de wijk. Aan hen de taak hier een (beeld)verhaal van te maken. Alle verhalen worden gepresenteerd op deze website.

Tijdens het Content Café op 9 april wordt de Content KING/QUEEN gekozen: de prijs voor de beste blog.

En een prijs voor de klas die voor de meest indrukwekkende content voor het café heeft gezorgd. 

 

  

 

 

 

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI is inventief