EN | NL

Zuid Inspireert - Discover Zuid

28/01/2016

 
 

In de eerste twee kwartalen van dit studiejaar (van september tot februari) vinden minoren en verschillende (afstudeer)opdrachten plaats in Rotterdam Zuid. Hieraan nemen meer dan 500 hogeschoolstudenten vanuit meer dan 28 opleidingen deel.

Studenten leren de bijzondere kwaliteiten van Zuid kennen, doen unieke ervaringen op én dragen bij aan de oplossing van vraagstukken die op Zuid spelen. De opdrachten hebben een maatschappelijke, medische, ontwerptechnische, planologische, economische en/of communicatieve invalshoek. De opdrachten zijn tot stand gekomen in samenspraak met stakeholders en praktijkpartners van Zuid.

In navolging van de succesvolle editie van januari vorig jaar organiseert EMI, het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie, ook in 2016 weer een ‘Zuid Inspireert’. 

Tijdens ‘Zuid Inspireert’ presenteren de studenten hun bevindingen op een informatieve, innovatieve en interactieve manier. Aan elkaar, aan organisaties op Zuid en aan docenten en andere medewerkersvan de Hogeschool Rotterdam. Voor studenten een unieke mogelijkheid om het werk van andere groepen te zien én om aan een breed en gevarieerd publiek hun bevindingen te presenteren. Voor u eveneens een inspirerende én informatieve middag over een dynamisch deel van Rotterdam.

Deze editie is opnieuw gekozen voor een bijzondere plek op Zuid: Simeon en Anna. Dit is een locatie van Laurens, een organisatie met een unieke en innovatieve aanpak op het gebied van ouderenhuisvesting en zorgdienstverlening. De studenten van de  hogeschool zullen zich hier op verschillende én verrassende plekken presenteren.

Het programmboekje met het complete programma en een overzicht van alle presentaties staat nu ook online >

 


 

PROGRAMMA

11.30 uur     Inloop, walk-around-lunch
 
12.00 uur      Opening

12:15 uur     Start van de presentaties.
                     In kleine groepen bezoekt u verschillende presentaties en
                     workshops. De presentaties worden afgewisseld met een puik 
                     pauze programma.

17:00 uur     Plenaire afsluiting
                     Met oa. de prijsuireiking voor meest  inspirerende presentaties en 
                     de mogelijkheid tot netwerken, onder het genot van een hapje en
                     een drankje

 


 

LOCATIE

Laurens Simeon en Anna ligt in het hartje van Rotterdam Zuid, Strevelsweg 350. Vlakbij het winkelcentrum Zuidplein. Simeon en Anna is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Tevens is de locatie ook makkelijk te bereiken met de fiets. Komt u met de auto? Houd er rekening mee dat het betaald parkeren is.

Voor map & route >

 


 

Bekijk hier het verslag van de editie in 2015.

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI ziet het geheel