EN | NL

Minor PR storytelling presenteert

17/12/2015

Zuid kampt met een slecht imago. In onder andere de media ligt de nadruk vaak alleen op de problemen in de wijken. De positieve kanten worden helaas minder belicht. Dat is jammer want naast de problemen, die er zeker ook zijn, liggen er ook kansen en zijn er heel veel interessante en creatieve initiatieven in dit gebied. Kortom, een gebied met veel potentie. In de minor PR storytelling gaan studenten Communicatie, Multimedia en Informatietechnologie (CMI) verhalen van Zuid in beeld brengen. Dit gaan ze doen aan de hand van de onderwerpen van vier EMI programma`s, geinspireerd door het onderwerp, de betrokkenen of het thema.

17 december

Visual Story Filmfestival
Komt dat zien! 

Op donderdag 17 december vindt het Visual Story Filmfestival plaats. Voor dit festival hebben studenten van de minor PR Creating Stories, van Instituut voor Communicatie, Media & Informatietechnologie (CMI) van de Hogeschool Rotterdam, films gemaakt voor het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie (EMI) over Rotterdam Zuid.

Rotterdam is een stad waarvan de bevolkingssamenstelling in enkele decennia sterk is veranderd. Daarnaast staat een groot deel van de bevolking op sociale en economische achterstand ten opzichte van de rest van Nederland en de andere grote steden. In Rotterdam Zuid is dat het meest zichtbaar. Daar stapelen de problemen zich op sociaal, economisch en fysiek gebied op.

Hogeschool Rotterdam zoekt met het expertisecentrum aansluiting bij maatschappelijke thema’s op Zuid. Het expertisecentrum werkt door het verbinden van onderwijs, onderzoek en de praktijk aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken, 'wicked problems', op het gebied van wonen, werken, zorg & welzijn en onderwijs.

De studenten van PR Creating Stories hebben deze projecten op hun eigen creatieve manier in beeld gebracht, waarbij de vraagstukken, de programma's van EMI en de bewoners van Zuid centraal staan.

Het festival start om 10.00 uur. Het filmfestival duurt tot ongeveer 12.00 uur en wordt afgesloten met een 'Oscar' uitreiking met prijzen voor twee categorieën: beste visual story en beste bijdrage aan EMI.

Erbij zijn? Stuur dan een mail aan: EMIopzuid@hr.nl

 

 


 

 Tijdens de minor in 2014-15 gingen de studenten in de Afrikaanderwijk op zoek naar (positieve) verhalen. Verschillende mooie, bijzondere en hartverwarmende filmpjes waren het resultaat.

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

May you live in interesting times