EN | NL

Sociale innovatie Safari

10/03/2016Ontdek Rotterdam op 10 maart aanstaande

Na Antwerpen en Tilburg neemt Rotterdam enthousiast het stokje over. EMI, het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie, van Hogeschool Rotterdam organiseert de derde Sociale Innovatie Safari. We nemen u graag mee naar vernieuwende plekken en initiatieven in Rotterdam waar wordt gewerkt aan innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

We verzamelen bij het Willemsplein aan de voet van de Erasmusbrug, daar stappen we op de fiets naar Villa Zebra, het kindermuseum en kunstlaboratorium. Naast een rondleiding langs de tentoonstelling Welkom Thuis zijn er verschillende presentaties. Over EMI en de aanpak van sociale en maatschappelijke vraagstukken op Rotterdam Zuid met de presentatie van een tweetal programma's: Nieuw in 010 en Mentoren op Zuid.

Rond lunchtijd pakken we de fiets naar de Wijkkeuken, waar vrouwen uit de buurt een cateringsbedrijf runnen. Door de diversiteit aan culturen bieden zij een menu aan met gerechten uit alle windstreken. Tijdens de lunch krijgen we een korte presentatie over de Wijkcooperatie, waarvan de Wijkkeuken lid is.We maken na de lunch een stop bij De Regenboog, daar krijgen we een rondleiding van dit maatschappelijke buurtinitiatief van Creatief Beheer. We vervolgen onze weg naar Katedrecht om daar per boot af te reizen naar RDM. RDM Rotterdam is de innovatie-etalage van het Rotterdamse havengebied, waar techniek op een aantrekkelijke manier zichtbaar wordt gemaakt. Bedrijfsleven, middelbaar en hoger beroepsonderwijs werken samen aan het vormgeven van de nieuwe maakindustrie voor haven en stad. Na een korte rondleiding volgt een workshop Alles is Techniek van het programma Onderzoekend en Ontwerpend leren.

We sluiten af met een hapje en drankje, om rond 18.00 uur met de boot terug te keren naar het centrum, naar het Willemsplein, de plaats waar we in de ochtend hebben verzameld.

Kosten bedragen € 60.00 per deelnemer. Deelname is alleen mogelijk indien u zich heeft aangemeld. Inschrijving is gesloten.

 

Programma 

  9.30         

Verzamelen bij Willemsplein
9.30 -  9.45 Fietsen naar Villa Zebra
9.45 - 12.00 Presentaties van EMI, de programma's
Nieuw in 010 en Mentoren op Zuid en een rondleiding door Villa Zebra 
12.15 - 13.15 Fietsen, lunch in de Wijkkeuken
13.15 - 14.30 Fietsen naar De Regenboog, rondleiding door Creatief Beheer
14.30 - 14.45 Fietsen naar Katendrecht
14.57 - 15.30 Met de waterbus naar RDM
15.30 - 17.00 Rondleiding RDM en workshop Alles is Techniek
17.00 - 17.45
Drankje in het Dokkaffee
17.50 - 18.15 Met de waterbus terug naar centrum (Willemsplein)

 

 De Sociale Innovatie Safari Rotterdam wordt georganiseerd in samenwerking met:

   

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

Je kunt nooit minder leren