EN | NL

TOP Ouders op Zuid

02/06/2016


Bron: NPRZ 

Donderdag 2 juni van 16.00 - 20.00 uur vormt het Nieuwe Luxor Theater het decor voor een bijzonder evenement: TOP Ouders van Zuid! Onder het motto: “in Rotterdam Zuid voeden we met elkaar onze kinderen op”, organiseren de partners van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) dit gratis event. Het is voor alle ouders met kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 18 jaar. Ook professionals die werken in de zorg, in de wijken en op school zijn van harte welkom!

TOP Ouders brengt ouders en professionals bij elkaar rond de thema’s opgroeien en opvoeden in Rotterdam Zuid. Het is de afsluiting van een serie wijktoppen in wijken in Rotterdam Zuid. Tijdens deze gesprekken die in 6 oktober vorig jaar zijn gestart, praten ouders met elkaar over wat ze thuis kunnen doen om hun kinderen betere kansen te geven. De centrale vraag is: “wat kunt ú doen om ervoor te zorgen dat uw kind succes heeft in de toekomst?” De informatie uit de wijktoppen wordt op 2 juni gedeeld met alle ouders.

De deuren van het Nieuwe Luxor theater gaan om 16.00 uur open. De middag begint met een gezellige informatiemarkt met allerhande praktische en nuttige informatie voor ouders. Om 17.00 uur begint het interactieve podiumprogramma met als speciale gast cabaretier en inspirator Jörgen Raymann en een bijzondere verrassing. Ouders kunnen meedoen aan een mix van lezingen en workshops rond de thema‘s taal, steunen en stimuleren, inspireren en motiveren, loopbaanoriëntatie en de rol van ouders in leefwereld van kinderen op school, op straat en de vrije tijd.

PROGRAMMA

16.00 uur    Start Informatiemarkt

16.45 uur    Opening door wethouder Hugo de Jonge van Onderwijs, Jeugd en Zorg

16.55 uur    Jörgen Raymann over ouderschap

17.15 uur    Gesprek met kinderen onder leiding van Prinses Laurentien

17.45 uur    Optreden door Christofoor kinderkoor

17.50 uur    TOP Ouders! Gesprek met zaal aan de hand van stellingen

18.20 uur    Slotwoord en verrassing voor alle aanwezige ouders

18.30 uur    TOPshops: Workshops en lezingen met praktische informatie en tips
                   over opvoeden. Met een hapje te eten.

20.00 uur    Einde bijeenkomst

 

Wilt u het evenement bijwonen? Of wilt u als organisatie een gratis stand bemensen? Schrijft u zich in via www.topoudersrotterdamzuid.nl

 

 

 

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI ziet het geheel