EN | NL

7e General Assembly

04/02/2016

Op 4 februari presenteerde EMI Enthousiasmeren jongeren en kinderen voor techniek tijdens de 7e General Assembly op RDM Rotterdam.

Wetenschap & technologie maakt nieuwsgierig, daagt kinderen en jongeren uit, stimuleert hen om creatief, kritisch en ondernemend te zijn, op onderzoek uit te gaan en oplossingen te bedenken. Het zijn die (21e eeuwse) vaardigheden die de kinderen van nu later nodig hebben. Wat een gemiste kans dat jongeren op Zuid te weinig kiezen voor techniek, terwijl de kansen op de arbeidsmarkt juist daar het grootst zijn. EMI presenteert de programma’s die gericht zijn op techniek en wetenschap en de oriëntatie op loopbaanmogelijkheden hierin. Doelgroep zijn: kinderen, jongeren, ouders en leerkrachten. Studenten en docenten van Hogeschool Rotterdam van de verschillende opleidingen van Engineering & Applied science (EAS), de Lerarenopleidingen (IvL) en Communicatie, Multimedia & Informatietechnologie (CMI) voeren deze programma’s uit in nauwe samenwerking met de scholen op Zuid en met de omringende bedrijven. EMI presenteerde de programma's: Trainen van leerkrachten po, Digitaal lesmateriaal, Mobiel techniek lab en Mentoren op Zuid.

General Assembly
Woensdag 3 & donderdag 4 februari 2016

Het thema voor deze General Assembly was samenwerken, met een knipoog naar de Rotterdamse werkmentaliteit. De handen gaan dan ook uit de mouwen deze editie, letterlijk en figuurlijk hands on! De Rotterdamse haven, in het hart van de maritieme regio Drechtsteden-Rijnmond, is het decor voor de eerste General Assembly van 2016. Anderhalve dag om kennis en ervaringen te delen op twee authentieke locaties. Om aandacht te geven aan de verhalen en de mensen achter de Centra en hun innovaties. Elkaar (opnieuw) ontmoeten en met elkaar aan de slag voor de toekomst. Er is speciale aandacht voor de good practices van de centra uit de regio: inspirerende onderwijsconcepten, samenwerking tussen concurrerende onderwijsinstellingen en cultuurverschillen tussen onderwijs en bedrijfsleven. In parallelle werksessies kunt u werken aan thema's die (bijna) alle centra bezig houden zoals businessmodellen, Leven Lang Leren en innovatie in een Center. Er waren prikkelende keynote-sprekers. De Pro-Motor Award werd uitgereikt. Stellingen en debatsessies voor interactie. En een existentiële dialoog over waar de Centrabeweging naar toe gaan.

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI denkt actief mee