EN | NL

Eendaagse studiereis voor docenten IvL

17/04/2014

In navolging van de succesvolle editie in 2013 organiseert het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie (EMI) in samenwerking met het Instituut voor Lerarenopleidingen opnieuw een studiedag. Deze dag staat het succesvol pedagogisch handelen van de leraar centraal.

 We starten op Katendrecht. Na de opening door Carolien Dieleman, (directeur Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie) gaan onder andere, o.l.v. Liesbeth Levy (filosoof), Annet Dries (directeur Agnes School, Rotterdam Zuid), Erik van ‘t Zelfde (directeur Hugo de Groot school, Rotterdam Zuid) en Piet Boekhoud (lector kenniscentrum talentontwikkeling) en Alderik Visser (mede-auteur van het boek “Het Alternatief”) in debat over het onderwerp pedagogische kwaliteit. Basis van het gesprek is een inspirerend artikel van Wouter Pols. Na afloop zal Mariëtte Lusse (hoofddocent, onderzoeksleider Opvoeder Empowerment en in december jl. gepromoveerd op het onderwerp Oudercontact in het VMBO) samen met Liesbeth Levy het debat afsluiten.

 Daarna springen we op de fiets (wordt door ons verzorgd) naar Villa Zebra voor heerlijke lunch en een rondleiding.

’s Middags bezoeken we een aantal scholen (er is een PO en een VO route) die het verschil maken op Zuid. Je ontmoet daar betrokken directeuren, leraren en studenten die het optimale uit leerlingen (willen) halen en je maakt kennis met programma’s van het expertisecentrum waar ook IvL bij betrokken is. We sluiten de studiedag af op Katendrecht met een drankje en hapje.

 

 

Bekijk het verslag >

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI heeft een netwerk van knappe koppen