EN | NL

Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscrimatie

09/11/2016

Het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie bundelt op 9 november de krachten bij de aanpak van arbeidsdiscriminatie. Deze lanceringsbijeenkomst is dé plek voor inspirerende verhalen, succesvolle voorbeelden en gesprekken over de aanpak van discriminatie in Rotterdam. Aan verschillende tafels zullen gesprekken plaatsvinden, waaraan ook EMI programmaleider, Gert-Jan van der Maas, van Social Return zal deelnemen.

Op wie is de bijeenkomst gericht? 
Werkgevers (hr-managers en directieleden), social enterprises die werken met groepen die discriminatie op de arbeidsmarkt ervaren en Rotterdammers die zelf ervaringen hebben met verschillende vormen van discriminatie op de arbeidsmarkt.

Wie zijn wij?
Twaalf Rotterdamse organisaties die staan voor een eerlijke arbeidsmarkt waarin mensen beoordeeld worden op hun talent en motivatie. Wij zijn: RET, Politie Rotterdam, Humanitas, Rabobank, RADAR, Nationale-Nederlanden, Woonstad Rotterdam, Hogeschool Inholland, Unique, Tempo-Team, Pameijer en Gemeente Rotterdam.

Het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie
De gemeenteraad van Rotterdam heeft in 2015, naar aanleiding van een initiatiefvoorstel van de PvdA-fractie, besloten het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie op te richten (zie beleidsregel “Volwaardig Meedoen in Rotterdam 2016-2018”). Hiermee wordt actief ingezet op gelijke kansen op de arbeidsmarkt. Wat wil het platform onder andere bereiken:

  •   De aangesloten bedrijven willen hun kennis en ervaring met het voorkomen en tegengaan van arbeidsdiscriminatie delen. 
  •   De leden willen nieuwe partijen en bedrijven inspireren om discriminatie op de arbeidsmarkt terug te dringen.
  •   De aangesloten bedrijven willen een beweging op gang brengen met Rotterdamse werkgevers die daadwerkelijk iets willen doen tegen arbeidsdiscriminatie.
  •   De leden willen mensen die arbeidsdiscriminatie ervaren verbinden met social enterprises en werkgevers.
  •   De leden willen bewustwording rond arbeidsdiscriminatie op grond van leeftijd, seksuele oriëntatie, handicap, ras en gender op gang brengen. 

Bent u nieuwsgierig naar wat anderen al doen en wat u zelf als werkgever kunt bijdragen? Reserveer dan deze datum in uw agenda. 

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Delilah Sarmo: D.Sarmo@radar.nl / 06- 11 88 41 94

 

 

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI weet raad met wicked problems