EN | NL

Durf te verbinden!

30/11/2016

Dit jaar is het SIA-congres, het landelijke congres op het gebied van praktijkgericht onderzoek, op 30 november in de Fokker Terminal in Den Haag. De focus van het congres ligt op de inspirerende onderzoeksomgeving, met aandacht voor onderwijs, onderzoek, praktijk en ondernemerschap. Hoe kunnen we met elkaar het onderzoek van hogescholen op een hoger plan brengen en zorgen dat de resultaten van het onderzoek optimaal bijdrage aan de maatschappelijke uitdagingen waar we voor staan? Daarvoor moeten we de handen ineenslaan: Durf te verbinden!

Er staan verschillende workshops op het programma, waaronder: 

Krachtige Leeromgevingen; Rotterdam en Amsterdam
Studenten hebben een rijke, krachtige en betekenisvolle leeromgeving nodig om goed te kunnen leren; hoger onderwijs dat nauw verweven is met onderzoek en de beroepspraktijk. De stad is zo’n krachtige leeromgeving. Hogescholen faciliteren in toenemende mate plekken waar onderzoek, onderwijs en praktijk elkaar kunnen treffen, bijvoorbeeld in de zogenaamde fieldlabs of citylabs. Hoe bewaak je dat het onderzoek waardevol is voor de stad? En hoe zorg je dat studenten leren wat relevant is voor hun toekomstige beroepspraktijk?

Deze interactieve workshop, met input van het fieldlab van de Hogeschool van Amsterdam en het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie van Hogeschool Rotterdam, is interessant voor iedereen die betrokken of geïnteresseerd is in de verbinding onderwijs, stad en praktijkgericht onderzoek.

Voor meer informatie of aanmelden: http://www.regieorgaan-sia.nl/content/SIA-congres-2015

 


 

Over SIA
Op 1 januari 2014 is de Stichting Innovatieve Alliantie (SIA) overgenomen door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en is de naam veranderd naar Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA (Regieorgaan SIA). NWO is een van de belangrijkste wetenschapsfinanciers in Nederland en zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. NWO investeert jaarlijks ruim 650 miljoen in nieuwsgierigheid gedreven onderzoek en onderzoek rond de topsectoren en de maatschappelijke uitdagingen.

 

 

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI weet raad met wicked problems