Het college van burgemeester en wethouders van Gemeente Rotterdam is vorige week vrijdag op werkbezoek geweest bij het hoger onderwijs in Rotterdam. Dit keer is gekozen om de Hogeschool Rotterdam-locatie Hillevliet op Rotterdam Zuid te bezoeken.

Deze locatie symboliseert de verbinding van het hoger onderwijs met de stad, omdat hier Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie (EMI) is gevestigd. Het college werd ontvangen door leden van het bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, Inholland, Codarts en de Thomas More Hogeschool.

Met dit bezoek heeft het nieuwe college kennis kunnen maken met de ontwikkelingen in het hoger onderwijs in Rotterdam. Het hoger onderwijs heeft veel kennis en expertise in huis over grootstedelijke vraagstukken waar Rotterdam nu voor staat. Het hoger onderwijs is een plek waar studenten persoonlijk gevormd worden en hun kennis en vaardigheden opdoen voor de arbeidsmarkt.

Hogeschool Rotterdam-bestuursvoorzitter Ron Bormans: “Mooie bijeenkomst waar duidelijk taal gesproken werd en die de basis heeft versterkt van samenwerking gemeente en het Rotterdamse hoger onderwijs.”

Tijdens ronde tafelsessies is er dieper ingegaan op de onderwerpen kansengelijkheid, een veilige stad, een stad in transitie, studentwelzijn en de arbeidsmarkt. Aan elke tafel nam een mix van wetenschappers, lectoren en studenten vanuit de kennisinstellingen samen met een bestuurder deel aan het gesprek. De gesprekken kwamen moeiteloos op gang en de relevantie op de onderwerpen was groot.

Naast het kennismaken is er ook gesproken over het delen van kennis in de stad en de rol van de gemeente hierin. Slimme interventies en samenwerkingen helpen de stad verder. De tafelgesprekken gaven nuttige inzichten. Onderwijsinstellingen geven het gesprek graag een vervolg.