De Gezonde Wijk

Leuk is dat ze met hetzelfde onderwerp bezig zijn, voor een deel in dezelfde richting denken, maar ieder team vult dat steeds weer anders in. – Henk Rosendal, lector Hogeschool Rotterdam

CMI LAB

Studenten uit het CMI LAB – een combinatie van opleiding Communicatie (COM) en Creative Media and Game Technologies studenten (CMGT) – kregen de moeilijke opdracht om een thuis-monitoringstool voor mensen met obesitas te bedenken. De studenten doen onderzoek naar wat obesitas is, wie er last van heeft, en wat bedacht kan worden om obesitas te verminderen. De studenten hebben hun tussenpresentaties mooi vormgegeven en Dr Henk Rosendal die zich ook bezig houdt met dit onderwerp was onder de indruk! We kijken uit naar de eindpresentaties!

Podcast Monique en Rene

In het kader van de Gezonde Wijk gaan studenten van de opleiding COM en CMGT binnen het CMI LAB samen een ontwerp maken voor thuismonitoring voor mensen met obesitas. De studenten werken onder begeleiding van docenten Monique van der Ploeg en Rene Slootweg. Julia van Olffen is communicatiemedewerker bij EMI en interviewt Monique en Rene vanuit Vitaal op Zuid. Zij vertellen meer over het CMI LAB van het instituut Communicatie, Media en Informatietechnologie (CMI), de opdracht van de studenten, de samenwerking en ideeën voor in de toekomst met verschillende opleidingen, opdrachtgevers en Vitaal op Zuid.

Recent nieuws

Hier vind je ons meest recente nieuws.

Special Issue – Sustainability

Sustainable Cities and Regions The Environment in the Lead:…

EMI-Hogeschool Rotterdam viert 10-jarig jubileum

Enkele visionairs binnen Hogeschool Rotterdam en de Gemeente…
Hef in Eigen Hand

Hef in Eigen Hand: Samen Bouwen aan een Betere Toekomst

Welkom bij de Impact Incubator ‘Hef in Eigen Hand’, waar onderwijs ontmoet, leert en groeit met de gemeenschap. Dit is waar theorie en praktijk samenkomen om een betere stad te bouwen en een spannende nieuwe manier van leren tot leven te brengen. Dit is leren dat écht impact maakt!

KAAItrots

Maak kennis met KAAItrots! We kijken graag…

Samenscholing op Coole Pleinen

Samen-scholing op coole pleinen Op 1 juni veranderde het…

Boksworkshop

Een avond vol kracht en verbinding: Boksworkshop van Daddy's…

Stadmakers De Kaai

Samen bouwen aan de toekomst van De Kaai:…

Vaderschap 2.0: Van zonder vader naar superpapa in de stadsdynamiek

Ontdek hoe jonge vaders in grootstedelijke contexten hun rol met vertrouwen en succes kunnen vervullen, ondanks het opgroeien zonder vaderfiguur. Leer over het belang van vaderbetrokkenheid, communicatie, ondersteuningsnetwerken en zelfzorg.

LivingLab: Fitter met Feyenoord

/*! elementor - v3.12.1 - 02-04-2023 */ .elementor-heading-title{padding:0;margin:0;line-height:1}.elementor-widget-heading…

EMI op Zuid

Blijf op de hoogte blijven van al het nieuws via onze socials:

Ook onze programma’s zijn te volgen via social media.