De highlights 2021 van Mama’s Garden

Jocelin Shumbusho Niyonzima bedacht het concept Daddy’s Place tijdens zijn afstuderen. Het is een platform dat jonge (aanstaande) vaders ondersteunt tijdens de zwangerschap en gedurende het eerst jaar van hun kind. Men kan hier zowel links naar informatie, tips en grappige internet memes vinden over vaderschap. Uiteindelijk willen wij een platform bouwen met podcasts, fysieke ontmoetingen met andere vaders en laagdrempelig contact met professionals.

Voor de lancering van het Instagram account was hij te gast bij RTV Rijnmond. In het interview deelde hij zijn ervaringen als vader. Beluister het interview op ons YouTube kanaal via onderstaande knop!

Daddy’s Place is nu een maand live! Je kunt het online platform volgen via Instagram @Daddysplace010.

In beeld: leesclublezer

In de rubriek ‘In beeld: leesclublezers’ van Profielen Magazine vertelt onze stagiaire Merel Schonekamp over de Mama’s Garden Leesclub.

”Elke vrijdag komen we bij elkaar, online, en elke vier weken beginnen we aan een nieuw boek. Het is heel erg gezellig, het boek is een mooi middel om bij elkaar te komen en lekker met de taal bezig te zijn”, aldus Merel.

Lees het hele artikel in Profielen Magazine.

Fieldlab Mama’s Garden

Samen met het lectoraat Verloskunde en Geboortezorg van het Kenniscentrum Zorginnovatie is Mama’s Garden officieel benoemd tot Fieldlab.

Ons fieldlab is actief in Rotterdam en heeft een vaste plek in Rotterdam Feijenoord waar Mama’s Garden als community is ingebed. Hillesluis, één van de wijken in Feijenoord, staat centraal en hier heeft Mama’s Garden, als onderdeel van EMI, ook een vaste locatie. Feijenoord kent 78.000 inwoners. Er zijn veel verbindingen met andere wijken in Rotterdam.

Topsector Life Sciences & Health is door het ministerie verantwoordelijk gesteld voor het maatschappelijke thema Gezondheid & Zorg. De missie die hierbij hoort is in dat in 2040 alle Nederlanders tenminste vijf jaar langer in goede gezondheid leven, en zijn de gezondheidsverschillen tussen de laagste en hoogste sociaal-economische groepen met 30% afgenomen. Burgers, zorgprofessionals, bedrijven en wetenschappers waaronder ook ons fieldlab zullen hiervoor gezamenlijk tot oplossingen proberen te komen.

Lees meer

Moederklas en ervaringsdeskundigheidstraining

Het Albeda college is dit jaar gestart met een moederklas niveau 2. Mama’s Garden werd afgelopen week warm welkom geheten met een lunch georganiseerd door de moeders uit deze klas.

Het Albeda college is ook een van de partners in het Fieldlab.

Ook zijn er acht moeders uitgenodigd voor de training ervaringsdeskundige bij Mama’s Garden.

Deze training wordt uitgevoerd door Stichting KernKracht en is mogelijk gemaakt door een schenking van een privaat fonds.

Recent nieuws van Mama’s Garden

Hier vind je ons meest recente nieuws.

Mommies in Class

EMI op Zuid

Blijf op de hoogte blijven van al het nieuws via onze socials:

Ook onze programma’s zijn te volgen via social media.