De highlights 2021 van Mentoren op Zuid

Nieuwe samenwerkingen

De afgelopen twee jaar kon Mentoren op Zuid een impuls vanuit de City Deal Kennis Maken, een samenwerking van het Rijk, steden en stakeholders, nieuwe samenwerkingen aangaan en bestaande uitbreiden. Door de steun kunnen ook steeds meer scholen in Noord mentoren hebben en krijgen samenwerkingen met Albeda, Zadkine, Codarts, InHolland en de EUR steeds meer vorm. Lees meer

Netwerkevent ‘verbinding door ontmoeting’

Op 5 oktober kwamen studenten, docenten van mbo’s, hbo’s, wo, basis- en middelbaren scholen en partners naar het netwerkevent van Mentoren op Zuid. Op de 13e etage van het Scheepvaart en Transport College aan de Loydstraat. Naast de bestaande partners waren er ook nieuwe partners die samen Studentmentoren Rotterdam als beweging breder in de stad gaan verankeren. Bestuurders van grote Rotterdamse onderwijsinstellingen verklaarden zich achter Studentmentoren Rotterdam te scharen, waardoor er de komende jaren steeds meer leerlingen met mentoren kunnen worden verbonden. Lees meer

Explainimation

Mentoren op Zuid ontwikkelde een explainimation, een geanimeerd filmpje dat kort en bondig uitleg geeft over het programma. Bekijk de explainimation hier.

Podcast

Loïs Schenk, onderzoeker bij Erasmus Universiteit Rotterdam, maakte een podcast over de achtergronden en de praktijk van mentoring met o.a. een mentor en mentee aan het woord. Deze podcast is een samenwerking tussen drie hoger onderwijsinstellingen in Rotterdam (Hogeschool InHolland, Hogeschool Rotterdam en Erasmus Universiteit) en de praktijk (Mentoren op Zuid) in het kader van het landelijke programma City Deal Kennis Maken. Beluister de podcast.

Verhalenboekje

In dit nieuwe verhalenboekje krijgt de lezer een inkijkje in de praktijk van Mentoren op Zuid. Studenten, leerlingen, docenten en andere betrokkenen delen hun ervaring met het programma. Blader in het verhalenboekje.

Recent nieuws Mentoren op Zuid

Hier vind je ons meest recente nieuws.

Studenttutoren

Extra steuntje én een leerzame praktijkervaring

Door de schoolsluitingen is het soms complex om de verbanden tussen de vaste partnerscholen en opleidingen van Mentoren op Zuid in traditionele live-vorm op school in te zetten.

Nieuwe stagiaire bij Mentoren op Zuid

Op zoek naar de verhalen van MoZ

Mentoren op Zuid in tijden van de Coronacrisis

Stichting De Verre Bergen schrijft over MoZ Online

Vlaggen uit voor Mentoren op Zuid!

Vrijdag 21 februari hees wethouder van Onderwijs, Cultuur en Toerisme Kasmi de vlag van Mentoren op Zuid langs de Boompjes. Deze vlag staat symbool voor de meerjarige steun van gemeente Rotterdam aan het grootste mentorprogramma van Nederland.

EMI op Zuid

Blijf op de hoogte blijven van al het nieuws via onze socials:

Ook onze programma’s zijn te volgen via social media.