De highlights 2021 van Vitaal op Zuid

De Gezonde Wijk

Vitaal op Zuid begon een unieke samenwerking – een initiatief van Kenniscentra Zorginnovatie en Talentontwikkeling en EMI – met lectoren, docenten en studenten waarbij we gezamenlijk projecten onderzoeken en uitvoeren op het gebied van gezonde leefstijl en leefomgeving.

Het blijkt super inspirerend om voor studenten contextrijk onderwijs te maken en met verschillende onderwijsmakers opdrachtgever te zijn voor minoren, HP trajecten of bachelor 1e en 2e jaars. Ook houden we juist van crossovers met name omdat ook de beroepspraktijk om die ene allrounder vraagt!

Er is een speciale projectpagina De Gezonde Wijk – mede ontworpen door onze afstudeerder Pu-Yi van de opleiding CMD – te bekijken op de website van EMI, waar alle projecten van De Gezonde Wijk te volgen zijn.

Rondje Stadionpark

Het afgelopen jaar bedachten studenten van verschillende opleidingen van Hogeschool Rotterdam in samenwerking met Buitenplaats Brienenoord, Gemeente Rotterdam en EMI/Vitaal op Zuid plannen om het Rondje Stadionpark tot leven te brengen, zoals Roffa Moves. Ook in het filmpje hiernaast te zien. Bekijk alle eindresultaten.

Op 21 november 2021 presenteerden onze partners van de Buitenplaats Brienenoord de reisgids Rondje Stadionpark. Ze liepen het rondje en vertelden verhalen die terug te vinden zijn in de gids.

En Rondje Stadionpark van Gemeente Rotterdam heeft samen met Stationsommetjes van NS de LoopAward 2021 gewonnen! Lees meer over de LoopAward.

Inspiratiegesprek Arbeidstoeleiding

Op donderdagmiddag 30 september vond het Inspiratiegesprek plaats op Buitenplaats Brienenoord. Onder leiding van Ernest van der Kwast wisselden experts uit het werkveld, studenten en docenten hun ervaringen uit over de vraag hoe aankomende hbo-professionals effectiever kunnen worden voorbereid op het thema arbeidstoeleiding. De focus lag op de begeleiding van (kwetsbare) Rotterdammers op Zuid. Tijdens deze bijeenkomst formuleerden we met hulp van de beroepspraktijk, werkgevers en ervaringsdeskundigen een antwoord op die vraag. Lees het sfeerverslag.

Bekijk op de foto’s hiernaast om te zien hoe de middag verliep.

Op weg naar een innovatief social work met Feyenoord

Met sport als middel voert Feyenoord de projecten uit: Zuid voor Zuid, Feyenoord Street League, SchoolSportPlus en Club1908 waarbij ze altijd op zoek zijn naar de multidisciplinaire beroepskracht. Luister naar het verhaal van Patrick Pronk, Coördinator stages/Zuid voor Zuid. Feyenoord heeft daartoe samen met Social Work een LeerWerkGemeenschap.

Vitaal op Zuid is de toegangspoort voor studenten van Hogeschool Rotterdam. Omdat Feyenoord een toonaangevend voorbeeld van de betekeniseconomie is, onderzoeken Feyenoord, EMI/Vitaal op Zuid, Social Work en Hogeschool Rotterdam Business School hoe in het kader hiervan een integrale aanpak ontwikkeld kan worden. Zo worden krachten gebundeld en crossovers gemaakt om gezamenlijk impact te maken in de wijken, op pleinen en in De Kuip.

Recent nieuws van Vitaal op Zuid

Hier vind je ons meest recente nieuws.

Gezondheidsfestival

EMI op Zuid

Blijf op de hoogte blijven van al het nieuws via onze socials:

Ook onze programma’s zijn te volgen via social media.