De Coöperatieve Rabobank Rotterdam is al jaren een betrokken maatschappelijke partner van het programma Mentoren op Zuid.

Desiree vertelt:

Zelfredzaamheid en financieel gezond leven ligt in elkaars verlengde. Mentoren op Zuid, als samenwerkingsverband met vele partners, helpt jongeren zelfredzaam te worden. Dat steuntje in de rug gaat ze gaat helpen om zichzelf op vele vlakken te ontwikkelen. Vaardigheden, competenties, kennis en netwerk. Alles wat hen kan helpen voor de toekomst. Een toekomst waarom zij ook financieel bewust(er) zijn. Als Rabobank is dat wat wij willen ondersteunen. Op weg naar een financieel gezond leven voor iedereen.

Persoonlijke motivatie

Mijn moeder heeft mij altijd gestimuleerd niet afhankelijk te zijn, en goed voor mezelf te kunnen zorgen. Ook toen zij jong is overleden is mij dat altijd bijgebleven. Mijn kinderen probeer ik samen met hun vader ook te helpen, uit te dagen en te motiveren. En altijd een veilige haven voor hen te zijn. Mede door mijn werk zie ik dat dit voor veel jongeren niet vanzelfsprekend is, door het ontbreken van een netwerk of financiën. Dat raakt mij echt.

Positieve Impact

De jongeren die mee hebben gedaan aan het programma Mentoren op Zuid geven het bewijs. Hun oprechte, mooie en eerlijke verhalen geven aan wat dit programma voor ze betekent. Een stap in hun toekomst. Een gezonde stap. Het gevoel van samen.

Maar ook de mentoren zelf halen heel veel energie uit deze uitwisseling. De partners en de samenwerking onderling is een echte investering in de toekomst van Rotterdam. Ik ben trots dat wij als Coöperatieve Rabobank daar ook onze bijdrage aan kunnen leveren.

Desiree Verdaasdonk, Directeur Coöperatieve Rabobank Rotterdam