Migrantenouderen in Rotterdam

Contactpersoon: Carmen Dries (docent)

Onderwijs: Instituut voor Gezondheidszorg, (Fysiotherapie, Logopedie & Verpleegkunde)

Inhoud opdracht

De twee groepen bestaande uit Suus, Elise, Jesse, Mika, Chen, Jurre, Ami, busra, Kübra & Ivsan, Myrthe, Lisette, Lisa, Shelley, Soraya, Sam, Noah gaan als IvG studenten aan de slag om Rotterdamse migranten ouderen te helpen. Zij zullen beiden onderzoek verrichten om migrantenouderen te ondersteunen. Waar de ene groep probeert “achter de voordeur” te komen van de migrantenouderen, zal de andere groep onderzoeken wat nodig is om de migrantenoudere te motiveren de Digikoffer te gebruiken.

Kick-off was op 9 februari Rochussenstraat 198.

Tussenoplevering: 1 april op Hillevliet 90.

Oplevering: hiernaast komt de oplevering die de studenten gaan presenteren op vrijdag 24 juni.

Oplevering:

De onderzoeksvraag is: ‘’Hoe kunnen we de Digikoffer introduceren aan migrantenouderen als doelgroep?’’

Uit de resultaten van het onderzoek is gebleken dat het moeilijk is om de Digikoffer te introduceren aan migrantenouderen, mede door de taalbarrière en de sociale omgeving van de migrantenouderen. Het grootste deel van de migrantenouderen spreekt geen Nederlands en dit zorgt voor een blokkade in het contact. Daarnaast is ook uit dit onderzoek is gebleken dat migrantenouderen een beperkt budget hebben, en niet genoeg hebben voor een aantal van de duurste producten in de koffer. Een belangrijk aspect aan de DigiKoffer interessant maken voor ouderen is de producten in de koffer nuttig en goedkoop te houden, dit blijkt uit het onderzoek en gesprekken met migrantenouderen. De koffer introduceren aan ouderen is een kwestie is van indirect contact zoeken in de omgeving van de doelgroep op een duidelijke en waar mogelijk universele manier.

Wil je meer weten, heb je ideeën over een vervolg of wil je aansluiten bij dit project? Mail H.houwers@hr.nl en H.rosendal@hr.nl.

Recent nieuws van Vitaal op Zuid

Hier vind je ons meest recente nieuws.

Gezondheidsfestival

EMI op Zuid

Blijf op de hoogte blijven van al het nieuws via onze socials:

Ook onze programma’s zijn te volgen via social media.