Ouderen boven 70 en hun verdiende hulp

Contactpersoon: Klarina Soare-Breen (docent)

Onderwijs: Instituut voor Gezondheidszorg, (Fysiotherapie, Logopedie & Verpleegkunde)

Inhoud opdracht

Anne, Bas, Jearl, Maud, Michel, Emma en Lieke gaan als IvG studenten aan de slag om te onderzoeken wat nou de werkelijke en grootste problemen zijn van 70plussers. Om echt door te hebben wat ouderen boven de 70 nou willen, gaan deze studenten gesprekken met hen én met 50 plussers houden. Zij gaan proberen problemen uit de 50 plussers (mantelzorgers) te trekken van de 70 plussers, die deze ouderen misschien niet zelf aan zouden geven.

Kick-off was op 9 februari Rochussenstraat 198.

Tussenoplevering: 30 maart op Hillevliet 90.

Oplevering: hiernaast komt de oplevering die de studenten gaan presenteren op vrijdag 24 juni.

Oplevering:

De te beantwoorden onderzoeksvraag luidt: Wat is er vanuit de ouderen nog ‘’nodig als toevoeging op de DigiKoffer om ze langer zelfstandig thuis te laten wonen?’’

Het multidisciplinair onderzoeksteam heeft als doelstelling een zo adequaat mogelijke toevoeging te vinden op de inhoud van de DigiKoffer. Uit de interviews is gebleken dat de ouderen de meeste problemen ervaren betreft krachtverlies, vallen en moeite met ADL. Naar aanleiding van lichamelijke problematieken bij de ouderen is er onderzoek gedaan naar aanvullende hulpmiddelen die deze problemen verminderen. Deze producten zijn realistisch voor de Digikoffer, deze voldoen aan de eisen die zijn gesteld; het product is te betalen voor ouderen, de werking is optimaal en het is makkelijk aan te schaffen. Uit onderzoek blijkt dat de producten waarmee een veiligere en comfortabelere thuissituatie gecreëerd kan worden voor de zelfstandig thuiswonende 70-plussers gaat om de volgende hulpmiddelen: multifunctionele allesopener, antislip pantoffels, antislip badmat, tabletuitdrukker, aankleedstok, sokken/kousenaantrekker en de heupairbag. De producten zijn te betalen voor ouderen, de werking van het product is optimaal en het product is makkelijk te verkrijgen.

Wil je meer weten, heb je ideeën over een vervolg of wil je aansluiten bij dit project? Mail H.houwers@hr.nl en H.rosendal@hr.nl.

Recent nieuws van Vitaal op Zuid

Hier vind je ons meest recente nieuws.

Gezondheidsfestival

EMI op Zuid

Blijf op de hoogte blijven van al het nieuws via onze socials:

Ook onze programma’s zijn te volgen via social media.