EMI blikt terug op 2021

Lorummmmm..

Sociaal Ondernemerschap

Acht ondernemers ontvingen van MoS-studenten een adviesrapport waarmee zij hun impact en bereik kunnen vergroten. Een onderzoek naar de vraag; hoe gebruiken Zuiderlingen de Rotterdampas leverde een dashboard op. Afrikaanderwijk Coöperatie ontving een MKBA-berekening waarmee zij hun impact in kaart is gebracht. De studenten leerden zo dat ook om maatschappelijk baten ertoe doen. Op 30 september vond een gesprek plaats over arbeidstoeleiding. Met de Erasmus Universiteit wordt gewerkt aan een impactrapportage van de instrumenten: (1) CityLab010, (2) Right to Challenge, en (3) Sterker door Ideeën. Met Voor Goed is eind november aandacht besteed aan Impactdays.

Lees meer over de highlights van Sociaal Ondernemerschap >>>

Vitaal op Zuid

Vitaal op Zuid: begon een unieke samenwerking – een initiatief van Kenniscentra Zorginnovatie en Talentontwikkeling en EMI – met lectoren, docenten en studenten waarbij we gezamenlijk projecten onderzoeken en uitvoeren op het gebied van gezonde leefstijl en leefomgeving. Er is een speciale projectpagina De Gezonde Wijk te bekijken op de website van EMI. Samen met Buitenplaats Brienenoord en Gemeente Rotterdam bedachten studenten van meerdere opleidingen plannen om het Rondje Stadionpark tot leven te brengen. Het rondje won dit jaar de LoopAward! Samen met het EMI-programma Sociaal Ondernemerschap organiseerde we het Inspiratiegesprek over arbeidstoeleiding. Met sport als middel voert Feyenoord projecten uit waarbij ze altijd op zoek zijn naar de multidisciplinaire beroepskracht. Vitaal op Zuid is de toegangspoort voor studenten. Zo worden krachten gebundeld en crossovers gemaakt met o.a. ISO en HRBS om gezamenlijk impact te maken in de wijken.

Lees meer over de highlights van Vitaal op Zuid >>>

Mama’s Garden

Mama’s Garden lanceerde het online platform op Instagram Daddy’s Place dat jonge (aanstaande) vaders ondersteunt tijdens de zwangerschap en gedurende het eerste jaar van hun kind. Begon een online leesclub – naast de vaste online en fysieke wekelijkse bijeenkomsten – om (tijdens corona) toch bij elkaar te komen en tegelijk met taal bezig te zijn. Samen met het lectoraat Verloskunde en Geboortezorg van het Kenniscentrum Zorginnovatie is Mama’s Garden officieel benoemd tot Fieldlab. En naast het Zadkine is nu ook het Albeda gestart met een moederklas waar Mama’s Garden aansluit.

Lees meer over de highlights van Mama’s Garden >>>

Mentoren op Zuid

Door ondersteuning van City Deal Kennis Maken kon Mentoren op Zuid in 2021 de samenwerking met partners, opleidingen en scholen uitbreiden. Bovendien konden hierdoor een podcast over mentoring en een explainimation gerealiseerd worden. In oktober was er voor het eerst in anderhalf jaar weer de mogelijkheid om alle partners fysiek te ontmoeten, wat gebeurde in het Scheepvaart- en Transport College. Tijdens dit netwerkevent kwamen alle betrokkenen van het programma aan het woord, werd een contract getekend met de nieuwe financier Flexcraft én spraken bestuurders van grote onderwijsinstellingen van Rotterdam uit achter Mentoren op Zuid te staan.

Lees meer over de highlights van Mentoren op Zuid >>>

Recent nieuws

Hier vind je ons meest recente nieuws.

Bezoek (binnentuin) Stulemeijer Complex II op Open Monumenten Dag

Op Open Monumentendag opent Stulemeijer II de poorten naar de binnentuin.

Rondje Next Level!

EMI op Zuid

Blijf op de hoogte blijven van al het nieuws via onze socials:

Ook onze programma’s zijn te volgen via social media.