EMI-Hogeschool Rotterdam viert 10-jarig jubileum

Enkele visionairs binnen Hogeschool Rotterdam en de Gemeente Rotterdam hadden tien jaar geleden het idee om hbo-studenten in te zetten voor de bloeiende stad. Dit initiatief had twee doelen: enerzijds bijdragen aan maatschappelijke uitdagingen in de stad en anderzijds praktijkgericht onderwijs bieden aan de studenten. Een win-win-win situatie.

Tien jaar geleden vond de officiële ondertekening van de raamovereenkomst plaats tussen Hogeschool Rotterdam (vertegenwoordigd door Ron Bormans) en het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (voormalig wethouder Hamit Karakus). Hiermee werd het Centre of Expertise Maatschappelijke Innovatie van Hogeschool Rotterdam (EMI-HR) officieel gelanceerd.

Het eerste programma van EMI-HR was het programma Mentoren op Zuid, waarbij studentmentoren in samenwerking met het NPRZ, Stichting De Verre Bergen en onderwijspartners leerlingen op Zuid coachten. Het programma Mentoren op Zuid is inmiddels uitgegroeid tot 50 onderwijspartners en jaarlijks 1.400 matches. Gedurende de afgelopen tien jaar zijn er nieuwe programma’s toegevoegd, waaronder Stadsleven, Vitaal op Zuid, Sociaal Ondernemerschap, Mama’s Garden, Daddy’s Place en Studenttutoren010.

Met deze programma’s werken we vanuit de stad ‘bottom-up’ aan diverse maatschappelijke transitieopgaven. We ontwikkelen praktijkgerichte kennis en innovaties en samen met onze collega’s en partners leiden we studenten op tot professionals die deze transities willen en kunnen vormgeven.

In het schooljaar 2023-2024 zullen we ons jubileum vieren met verschillende activiteiten. Op naar de komende 10 jaar, waarin we in goede samenwerking onze stad nog sterker zullen maken!