Wie wilt dit project overnemen?

Gedurende afstudeerperiode heeft Pu-Yi onderzoek gedaan naar het eetpatroon van de inwoners van Rotterdam-Zuid. In opdracht van Vitaal op Zuid is ze bezig geweest om een antwoord te geven op de probleemvraag:

“Hoe kan ik op basis van bestaand voedingsadvies moeders met basisschoolkinderen in de wijk Bloemhof bewuster maken van het eetpatroon van de kinderen?”

Daaruit heeft ze een applicatie ontwikkeld om de probleemvraag te beantwoorden. De applicatie is gecombineerd met gamification waarbij de moeder en het kind niet alleen samen op een speelse manieren leren over gezonde voeding, maar het bezit ook een functie om iets ongezonds naar iets gezonds te maken in combinatie met de “foodmatch”. De foodmatch heeft als functie om een match te creëren tussen moeder en kind wat hen lekker lijkt om samen nieuwe -of aangepaste recept (naar iets gezonds) uit te proberen.

Afstudeerder Pu-Yi 

Pu-Yi heeft de opleiding Communicatie and Multimedia opleiding aan de Hogeschool Rotterdam afgerond. Tijdens het beantwoorden van de bovenste vraagstuk heeft ze het design thinking methode toegepast, dit methode is geschikt voor het oplossen van zeer complexe problemen (ook wel wicked problems genoemd). De mens staat dus centraal binnen deze methodiek door steeds de problemen en behoeften vanuit de gebruikers te achterhalen.

Bijlagen:

Onderzoeksverslag
(i.v.m. privacy wordt een deel van het verslag gepubliceerd)

Presentatie Afstudeerzitting