EN | NL

Portfolio

Studenten leren vakkundig te handelen en te werken aan integrale oplossingen voor complexe vraagstukken van Rotterdam Zuid. Krijg een indruk hoe deze praktijkvragen in verschillende samenwerkingsvormen door onze studenten zijn opgepakt en laat je inspireren door een greep uit de resultaten in onderstaand portfolio.

Zin om een vervolg te geven aan één van deze vraagstukken of heb je een wicked problem? Neem contact op met EMI.

Herbestemmen 'Control Room'

Opdrachtgever: Zero Logic

Herbestemmingsonderzoek voor de 7e verdieping in de Maassilo, waarbij er een goed concept uitgewerkt moest worden

Vraagstelling

Met welke ontwerpkeuzes kan ik een goed geschikte concept/functie ontwerpen voor een ongebruikte ruimte, met het oog op herbestemmen, waarbij het ook een meerwaarde kan bieden aan de al bestaande Creative Factory en dat het een financiële bijdrage kan leveren aan het project?

Aanpak

Om tot een goed resultaat te komen ben ik als eerst begonnen met het bekijken van herbestemmen in het algemeen. Verder heb ik gekeken hoe de regelgeving vanuit de Gemeente Rotterdam was opgebouwd m.b.t herbestemmen. Na deze stappen heb ik herbestemmen binnen de architectuur bekeken. Vervolgens heb ik referentieprojecten gezocht, die bij mijn casus pasten. Verder heb ik de Maassilo en de Creative Factory geanalyseerd. Als laatst heb ik de context van mijn casus geanalyseerd.Na al deze verschillende onderzoeken heb ik mijn uitgangspunten opgesteld om zo tot een geschikt concept uit te komen.

Resultaat

Als resultaat heb ik mijn concept van Groen op Hoogte verder uitgewerkt tot een compleet ontwerp. In mijn ontwerp heb ik al mijn ideeën getoetst aan mijn concept, om zo een goed geschikt ontwerp te kunnen creëren. Dit ontwerp bestaat uit twee verschillende onderdelen, een kantine ruimte voor de Creative Factory en een gewassen verbouwruimte in de silo’s. Door verschillende berekeningen uit te voeren ben ik achter gekomen wat de opbrengst van zo’n gewassen verbouwruimte zou zijn. Hierdoor verdienen de investeerders op termijn hun geld terug.

Opleiding(en)

  • Algemeen
  • Bouwkunde

Aan dit project werkten mee

Halil Uysal

Type

Afstuderen

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

May you live in interesting times