EN | NL

CSG Calvijn

 

"De leerlingen zien de mentorles als toegevoegde waarde voor hen."

De CSG Calvijn is één van de scholen waar Mentoren op Zuid vanaf het begin actief is. Joke Bos, directeur Calvijn, kwam in aanraking met het programma tijdens een gesprek met Hogeschool Rotterdam. De hogeschool was in die tijd druk bezig met het werven van scholen. Via de coördinator bij de Business School is Mentoren op Zuid toen ook bij Calvijn geïntroduceerd. Joke is enthousiast over het programma: “Ik zie dat het heel goed is voor onze leerlingen als ze spreken met studenten uit het HBO.”

Ook leerlingen zijn te spreken over de wekelijkse één op één begeleiding die ze krijgen van studenten. “Elke week krijg je de gelegenheid om je vragen te stellen aan je mentor en ze vragen bijvoorbeeld hoe het is gegaan tijdens tentamens.”

Studenten bereiden de wekelijkse bijeenkomsten voor. Ze maken hierbij zelf de keuze of ze gaan focussen op schoolvakken of dat ze ingaan op sociale vaardigheden. Waar de mentor aan gaat werken hangt af van de persoonlijke aandachtspunten van de mentee en de doelen die gezamenlijk zijn opgesteld. Studenten noteren na afloop de bevindingen van de lessen. Zo ontstaat er een compleet beeld van de ontwikkeling van de mentees. De studenten krijgen vervolgens van hun hogeschooldocent reflectie op de voorbereiding en de docent kan ze handvatten geven voor het inhoud geven van de komende lessen.

Adrie Oosterom is docent aan het Calvijn: “De leerlingen zien het zeker niet als een gewone les. Ze zien het zeker wel als iets van toegevoegde waarde voor hen en ze kijken ernaar uit. Er ontstaan goede contacten, zowel op school als erbuiten. Ze hebben bijvoorbeeld contact via WhatsApp tijdens toetsweken. Dat is leuk om te zien.”

 

Laat je inspirerend door alle verhalen.

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI is inventief