EN | NL

Laurens Wonen

 

"Het enthousiasme en de gedrevenheid van de studenten is opvallend."

Simeon & Anna is een woonzorglocatie van Laurens Wonen. De locatie verandert de komende jaren langzaamaan in een buurtgericht woon- en werkcomplex volgens het concept S&A. S&A staat voor samen leven en anders doen. Ouderen, volwassenen en jongeren met en zonder beperking leven hier straks met elkaar samen. EMI is een samenwerking aangegaan met S&A, waarbij het doel is om onderwijs- en onderzoeksactiviteiten door EMI te laten verrichten op basis van door Laurens Wonen aangedragen vraagstukken en activiteiten. Deze vraagstukken vallen binnen de programma’s Gezond op Zuid en Urban Innovation.

Carolien Vermaas, directeur Wonen binnen Laurens, hoopt op spannende combinaties en bestendigheid in de reacties van de studenten. “Echt vernieuwend of baanbrekend waren we de afgelopen jaren niet”, zegt Vermaas. “Door de crisis is dat veranderd, juist nú is er vernieuwing mogelijk. Wij kunnen het als zorginstelling niet alleen. Daarom gaan wij dit avontuur met de studenten aan. Door je open te stellen voor een andere blik en nieuwe ideeën, kom je verder. En dat is precies wat we nu met z’n allen doen.”

Directeur Transities Ben van Dorp noemt het werk van de studenten indrukwekkend en is er volgens hem veel potentie. “Het enthousiasme en de gedrevenheid van de studenten is opvallend.”

Om doelstellingen te bereiken werkt EMI met studenten van verschillende instituten van Hogeschool Rotterdam. De vraagstukken en opgaven vanuit S&A worden opgenomen stages, minoren en afstudeeropdrachten.

 

Laat je inspireren door alle verhalen.

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI ziet het geheel