EN | NL

Femke Otto

Student Cultureel en Maatschappelijke Vorming

 

"Rotterdam Zuid roept om EMI en haar programma's"

Tijdens mijn studie Cultureel en Maatschappelijk Vorming (CMV) mocht ik in mijn tweede jaar studentmentor zijn van twee jongens van 14 bij het programma Mentoren op Zuid (MoZ). Ik vond het programma zo interessant dat ik er het jaar erna nog meer mee wilde doen en heb zodoende in mijn 3e jaar stage gelopen bij MoZ. Ik heb meerdere lessen en een training ontwikkeld. Daarnaast stelde ik mezelf als doel om zowel docenten, leerlingen als studenten te stimuleren om zoveel mogelijk uit de bijeenkomsten te halen en om de kansen die het programma biedt te benutten.

In mijn stage was ik zelf een schakel tussen de leerlingen, studenten, docenten, scholen en het programmateam. Door de nauwe samenwerking kon ik goed zien waarin er behoefte was aan ontwikkelingen in het programma. Mijn observaties werden door het programmateam op prijs gesteld en ik kreeg dan ook de ruimte en middelen om hier iets mee te doen: een perfecte omstandigheid om mijzelf te ontwikkelen.

Ik ben geboren op Zuid en woon er nu ook weer. In mijn ogen fleurt Zuid op en het heeft potentie voor starters en ondernemers in de kunst- en cultuursector. Zuid mag wat mij betreft wat toegankelijker worden: als je er niet woont of werkt heb je er nog relatief weinig te doen. Waarschijnlijk ben ik over een aantal jaar zelf ook weer werkzaam op Zuid, juist omdat er een uitdaging ligt! 

Door EMI en MoZ heb ik geleerd welke innovaties de ruimte krijgen op Rotterdam-Zuid op het gebied van onderwijs en cultuur en hoe nuttig het is om bij maatschappelijke vraagstukken te zorgen dat de programma’s op elkaar aansluiten. Rotterdam-Zuid roept om EMI en haar programma’s.

Laat je inspireren door alle verhalen

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI weet raad met wicked problems