EN | NL

Benutten van onbenut talent

Ondernemende afstudeerder gezocht voor een innovatief project

Benutten van onbenut talent

Wat zoeken we

Wij zoeken enthousiaste en maatschappelijk betrokken afstudeerder. Je kan een bijdrage leveren aan het toekomstperspectief van bewoners van Rotterdam Zuid en tegelijkertijd je netwerk in fors uitbreiden.

Wat houdt het in

In Rotterdam zijn er relatief veel werklozen ondanks de economische groei en toegenomen vraag naar werknemers. Toch is er in de praktijk een groep mensen die de taal spreekt, een opleiding heeft en gemotiveerd is om te werken, maar geen passende baan vindt. Oorzaken kunnen zijn een eenzijdig netwerk of een gebrekkige beheersing van werknemersvaardigheden (soft skills). 

Deze talenten zijn vaak wel in beeld bij informele netwerken of stichtingen. Zij gaan vindplaatsgericht te werk door actief naar buiten te treden en contact leggen met wijkbewoners. Ook zijn zij steeds meer bezig met het bedenken van innovatieve oplossingen om talenten te ontwikkelen naar een betaalde baan met langdurig toekomstperspectief. De praktijk is echter lastig. We zijn daarom opzoek naar een ondernemende student die helpt om oplossingen te bedenken en deze verder uit te werken samen met projectpartners (m.n. onder een werkgeversnetwerk).

Onderzoeksvragen zijn bijv.: Wat zien projectpartners als kansen en blokkades om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt baanperspectief te bieden? Welke ondersteuning is nodig om mensen naar werk te begeleiden? Hoe worden barrières bij eerdere sollicitaties en arbeidsplaatsen ervaren? Over welke kennis, vaardigheden en attituden moeten bedrijven beschikken om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden? Je wordt ondersteund door ervaren onderzoekers.

Wat bieden we

Je krijgt de vrijheid en ruimte om je afstudeerproject zelf vorm te geven en in te richten. Er staat een team van ervaren professionals voor je klaar om je te begeleiden. Als je op zoek bent naar een afstudeerstage die echt iets oplevert voor de bewoners van Rotterdam Zuid én waarbij je in contact komt met diverse projectpartners, stuur dan een mail. 

Heb je interesse of vragen stuur dan een mail naar: g.j.j.maas@hr.nl.

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI heeft een netwerk van knappe koppen