EN | NL

Dennis Bensch

Student CMD


"In gesprekken met verschillende docenten van mijn opleiding kreeg ik de tip om contact op te nemen met EMI."

"Voor mijn afstudeerstage was ik specifiek op zoek naar een bedrijf waar ik mijn tanden in een maatschappelijk vraagstuk kon zetten. Ik wil graag meerwaarde creëren en echt iets betekenen voor mensen. De meeste bedrijven die ik sprak hadden echter een commercieel oogpunt. In gesprekken met verschillende docenten van de opleiding Communication & Multimedia Design kreeg ik de tip om contact op te nemen met EMI. Door hun bemiddeling kon ik aan de slag bij Stichting 010010 met mijn vraagstuk: hoe kun je kinderen in Rotterdam Zuid in de leeftijd van 10 - 12 jaar voorbereiden op de digitale toekomst? Het onderwerp programmeren is veelomvattend en het gebrek aan kennis ervan bij kinderen is een groot maatschappelijk probleem. Door EMI kon ik me focussen op kinderen uit Rotterdam Zuid, die vaak onder het gemiddelde niveau zitten. Ook kon ik gebruik maken van het netwerk van EMI en kwam ik makkelijk in contact met verschillende stakeholders.

Omdat ik mijn opdracht deed bij Stichting 010010 zat ik altijd daar op kantoor. Een keer in de zoveel tijden spraken we af met EMI. Vanuit beide partijen kreeg ik alle vrijheid om te werken. Tijdens de samenwerking kreeg ik kritische vragen zodat ze zeker wisten dat ik overal over nadacht. Dit was voor mij heel prettig: hierdoor kwam ik soms op onderwerpen waar ik zelf nooit over na zou hebben gedacht.

Ik kom oorspronkelijk uit Breda en kende de reputatie van Rotterdam Zuid alleen uit verhalen. Dit weerhield me er wel van om naar Zuid te gaan. Helemaal ten onrechte, bleek toen ik eenmaal voor mijn onderzoek vaak op Zuid te vinden was. Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om als ontwerper aan een maatschappelijk vraagstuk te werken en zo heb kunnen bijdragen aan een oplossing die anderen kan helpen."

 

Ook Berend van Hoek studeerde af bij EMI.

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

Je kunt nooit minder leren