EN | NL

Stagiair(e)/Afstudeerder Social Work bij Cultuur op Zuid

Wij zoeken een enthousiaste en cultureel betrokken student Social Work (Welzijn en Samenleving), die onderderzoek doet onder deelnemers en begeleiders van Open Studio Islemunda naar de succesfactoren van de gehanteerde methodiek. Om vervolgens de mogelijkheden van deze succesfactoren over te dragen naar andere plekken op Zuid. Doel: cultuurdeelname te verhogen.

Open Podium van Theater Islemunda en Rotterdams Wijktheater
Door wekelijkse workshops, jamsessies en optredens krijgen deelnemers van het project Open Studio van Theater Islemunda en het Rotterdams Wijktheater het duwtje in de rug dat zij nodig hebben om door te groeien. Sommige deelnemers stromen door naar reguliere podiumkunstopleidingen of naar het grotere circuit, anderen blijven hobbyisten. In de meeste gevallen levert deelname aan Open Studio persoonlijke groei op. Deelnemers voelen zich in de laagdrempelige omgeving van Open Studio veilig en vrij om zichzelf te zijn. Er wordt gekeken naar hun kansen in plaats van hun problemen.

Open Studio werkt jaarlijks met zo’n 50 deelnemers van verschillende achtergronden, leeftijden en ervaringsniveaus. Welke kritische factoren zijn er van belang voor het succes van dit project en hoe zou de gehanteerde aanpak ook op andere plekken op Zuid geïntroduceerd kunnen worden?

Cultuurdeelname op Zuid is significant lager dan in andere delen van de stad. Open Studio hanteert een andere methodiek dan de meeste reguliere cultuureducatie-instellingen, die overigens maar zeer beperkt aanwezig zijn op Zuid. Deze meer persoonlijke methode/aanpak is mogelijk ook op andere plekken op Zuid te introduceren en kan leiden tot hogere cultuurdeelname. Met als bij-effect de persoonlijke groei die deelnemers ervaren naast de ontwikkeling van podiumkunst-talent.

Wat kun je verwachten?
Een dynamische omgeving, waarin je in ateliervorm in contact met studenten van andere opleidingen aan verschillende opgaven van Cultuur op Zuid werkt.

Nieuwsgierig?
Stuur een berichtje aan Dafne Foet (d.foet@hr.nl) of aan Marjet Roerink – Open Studio (metjet@hetnet.nl).

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI ziet het geheel