EN | NL

Mama's Garden

 

Bekijk de website van Mama's Garden: www.mamasgarden010.nl

Wil je een Mama’s Garden bijwonen? Kijk voor alle data en andere informatie op Facebook en Instagram. Je kunt de ontwikkelingen van Mama's Garden volgen via Twitter.

Mama's Garden is een informele ontmoetingsplaats voor alle moeders en zwangeren. Het doel van Mama’s Garden is het vergroten van het sociale netwerk van deze (aanstaande) moeders en het versterken van het gevoel van capabel ouderschap. Tijdens de bijeenkomsten kunnen de vrouwen contact leggen met elkaar en om ondersteuning vragen met praktische dingen. De bijeenkomsten bestaan uit een informatief en creatief deel. De workshops worden gegeven door professionals, partners, medewerkers en studenten zelf. Mama’s Garden werkt nauw samen met professionals in de wijk, zoals het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), maatschappelijk werk en kerkelijke organisaties. 

 

"De jonge moeders kunnen hun verhaal kwijt aan de hogeschoolstudenten. Omdat ze onder leeftijdsgenoten zijn, voelen ze zich veilig."
Studieloopbaanbegeleider Zadkine

Het doel voor studenten van Hogeschool Rotterdam die de bijeenkomsten organiseren en uitvoeren is het oefenen van gespreksvaardigheden, het in contact komen met deze vrouwen en daarmee het kennismaken met de grootstedelijke vraagstukken en de vragen die leven bij moeders. Zij leren werken met de sociale kaart van de wijk en hoe ze de moeders kunnen doorverwijzen. Tevens leren zij interdisciplinair samenwerken. De studenten kunnen ook als buddy gekoppeld worden aan de moeders, die zij dan buiten de bijeenkomsten om één keer in de twee weken thuis bezoeken en lichte ondersteuning kunnen bieden.

Lees alle artikelen over Mama’s Garden bij EMI in de media.

Esther Sjerp-de Vries vertelt over haar ervaring met Mama's Garden. 

Lees hier het verhaal van Samira el Moubtahij, die afstudeerde bij Mama's Garden. 

 

 

 

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI is inventief