EN | NL

Hogeschool Rotterdam

 

 

 

 

 

 

Hogeschool Rotterdam (HR) wil door middel van het verbinden van onderzoek, onderwijs en de praktijk bijdragen aan de ontwikkeling van Rotterdam én aan de beroepsvaardigheden van de studenten. Centres of Expertise stellen HR in staat om zich naast haar focus op excellent bacheloronderwijs ook krachtig te profileren als innovatiepartner voor haven en stad Rotterdam

De hogeschool heeft ervoor gekozen om het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie te richten op Zuid. Die keuze komt voort uit de omvang van de problematiek op Zuid, maar ook uit de jarenlange samenwerking tussen de hogeschool en Zuid. Hogeschool Rotterdam was van 2007 tot 2011 strategische partner in het Pact op Zuid. Samen met de gemeente, deelgemeenten, woningbouwcorporaties, onderwijsinstellingen, welzijnsorganisaties, zorgorganisaties en bedrijven is de verbinding gelegd met het onderwijs. Op 4 juli 2013 werd deze samenwerking voortgezet in de meerjarige raamovereenkomst tussen het Nationaal Programma Rotterdam Zuid en Hogeschool Rotterdam.

De afgelopen jaren zijn duizenden studenten actief geweest op Zuid in stages, praktijkopdrachten, onderzoeks- en afstudeerprojecten. Die samenwerking is wederzijds positief gewaardeerd. Voor Zuid betekende de aanwezigheid van studenten niet alleen extra inzet, maar ook innovatie van methodieken, verbinding met hoger opgeleiden en toegepast wetenschappelijk onderzoek.

Hun vak leren op Zuid betekent voor studenten dat ze kunnen functioneren onder lastige omstandigheden en vindingrijk moeten zijn. Doordat Zuid vraagt om nieuwe oplossingen, krijgen studenten op Zuid ook de kans om ondernemend aan de slag te gaan. Dit maakt hen tot betere professionals.

www.hr.nl

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI denkt actief mee