EN | NL
MENU

Mama's Garden

 

Mama's Garden is een informele ontmoetingsplaats voor alle moeders en zwangeren die hier zelf behoefte aan hebben. Het doel van Mama’s Garden is het vergroten van het sociale netwerk van deze (aanstaande) moeders en het versterken van het gevoel van capabel ouderschap. Het doel voor studenten van Hogeschool Rotterdam die de bijeenkomsten organiseren en uitvoeren is het oefenen van gespreksvaardigheden, het in contact komen met deze vrouwen en daarmee het kennismaken met de grootstedelijke vraagstukken en de vragen die leven bij moeders. Zij leren werken met de sociale kaart van de wijk en hoe ze de moeders kunnen doorverwijzen.

Tevens leren zij interdisciplinair samenwerken. De studenten kunnen ook als buddy gekoppeld worden aan de moeders, die zij dan buiten de bijeenkomsten om 1 keer in de 2 weken thuis bezoeken en lichte ondersteuning kunnen bieden. Dit was voorheen een keuzevak Nieuw in 010.

 

Tijdens de bijeenkomsten kunnen de (aanstaande ) moeders contact leggen met andere moeders en/ of om ondersteuning vragen bijvoorbeeld bij het wegwijs maken in de wijk, welke scholen, peuterspeelzalen zijn er, hoe kan ik mijn kind aanmelden, etc. Er is ook altijd een creatieve activiteit om de moeders eenvoudiger met elkaar in gesprek te laten gaan en er worden professionals uitgenodigd bij vragen van moeders. Mama’s Garden werkt nauw samen met professionals in de wijk, zoals het CJG, maatschappelijk werk en kerkelijke organisaties.

De studenten zijn afkomstig van diverse opleidingen variëren van verloskunde, logopedie en social work.

De bijeenkomsten zijn gratis en de (aanstaande) moeders kunnen in-en uit lopen wanneer ze willen. Uiteraard kunnen zij hun kinderen meenemen. Het merendeel van de kinderen is in de leeftijd van 0-4 jaar

Alle moeders uit Rotterdam kunnen gratis deelnemen aan een van de Mama’s Garden bijeenkomsten. Houd onze facebook pagina in de gaten voor data en locaties >>> https://www.facebook.com/MamasgardenNieuwin010/.

Zie ook http://profielen.hr.nl/2016/niks-hoeft-in-mamas-garden/

Vacatures

Bekijk de vacature >>

 

Artikelen:

Lees het artikel in Profielen >>

Lees het artikel in Tijdschrift voor Verloskundigen >>

Lees het hoogtepuntenverslag van Kenniscentrum Zorginnovatie >>

Lees het verslag van de openbare les van Hanneke Torij >>


Brochures:

Lees hier de algemene informatiefolder >>

Looptijd: doorlopend vanaf november 2014

Financiering: Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie van Hogeschool Rotterdam.

Betrokkenen (netwerkpartners): Gemeente Rotterdam (Stevige Start), Voorlichters Gezondheid, Ikazia Ziekenhuis, Erasmus MC, Bureau Frontlijn,  CJG Feyenoord, CJG Pre-en Voorzorg, Jongerenloket, Jonge Moeders Netwerk, Home Start Humanitas, Dock Charlois, Hart voor Carnisse, Creatief Beheer, Artevelde Hogeschool Gent en anderen.

Instituten Hogeschool Rotterdam: Instituut voor GezondheidszorgInstituut voor Sociale Opleidingen

Kenniscentrum Hogeschool Rotterdam: Zorginnovatie

 


 

Programmaleider: Wietske Willemse

Contact info

Wilt u contact opnemen met EMI?

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946