EN | NL
MENU

Content & Creatie 14-15

Studenten bloggen over Zuid

Bij Content & Creatie, een cursus voor studenten Communicatie van de Hogeschool Rotterdam, gaat het over de kracht van storytelling in professionele context. Het vertellen van verhalen over de essentie van een merk, is van groot belang om publiek te bereiken, ze vast te houden en ervoor te zorgen dat ze hun positieve ervaringen delen met anderen. Er is gekozen voor Rotterdam Zuid, de studenten gaan in de verschillende wijken van Zuid op zoek naar verhalen.


Klas COV2B blogt over Bloemhof

Er zijn drie belangrijke uitgangspunten. Ten eerste. De content moet het onderwerp ‘ademen’. De (kern)waarden zijn direct voelbaar. In de tweede plaats, een helder concept van waaruit de content tot stand komt. Om eenduidig en consistent te kunnen communiceren, moet er immers een overkoepelend idee of thema zijn waarbinnen de content past. Instructiecolleges en workshops wisselen elkaar af. Onderwerp van de cursus: Rotterdam Zuid. Iedere klas duikt in een wijk op Zuid. Aan ieder van hen de taak hier een (beeld)verhaal van te maken. Alle verhalen worden gepresenteerd op deze website >

Vooafgaand aan de cursus werd voor iedere klas een (story)bootcamp georganiseerd. Studenten gingen per klas onder begeleiding van een verhalenverteller 'hun' Rotterdamse wijk op Zuid in waar ze alles te horen kregen over de cultuur en achtergrond van de wijk.

Met veel dank aan de inspirerende rondleidingen en verhalen van:

Op donderdag 9 april vindt van 16.00 tot 18.00 uur het Content Café plaats, met ruimte voor de verhalen over en uit Rotterdam Zuid van de studenten die deelnamen in OP 3 aan de cursus Content & Creatie. Tevens komen aan het woord: docenten, experts en/of ervaringsdeskundigen op het gebied van content creatie of storytelling. Mensen met een verhaal, in welke vorm dan ook.

Tijdens het Content Café op 9 april werd de Content KING/QUEEN gekozen: de prijs voor de beste blog. 

En een prijs voor de klas die voor de meest indrukwekkende content voor het café heeft gezorgd. Deze prijs werd door het publiek gekozen.

 

De studenten hebben ook videoblogs gemaakt van hun verhaal op zuid. Hieronder een aantal voorbeelden. Zie meer >

 

 

 

 

Contact info

Wilt u contact opnemen met EMI?

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Verteld door één, gehoord door allen.

Hillesluis

Klas COV2D blogt in Hillesluis

Fired up and ready to go!

Afrikaanderwijk

Klas COV2E blogt in de Afrikaanderwijk