EN | NL
MENU

Ilab Resilient Rotterdam

resilient rotterdam

Het nieuwe InnovationLab Resilient Rotterdam zoekt studenten met de veerkracht-factor

Resilient Rotterdam is de allernieuwste minor+, oftewel InnovationLab, van Hogeschool Rotterdam en Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie (EMI). Studenten gaan aan de slag met vraagstukken rondom de toekomst en de veerkracht van Rotterdam. Een projectomgeving voor initiatiefrijke studenten met lef, die een weerbarstig vraagstuk aandurven met een multidisciplinair team. Studenten die zin hebben in een avontuurlijke duik in de stad Rotterdam in al zijn facetten.

Hogeschool Rotterdam start komend studiejaar met het InnovationLab Resilient Rotterdam. Vierdejaars studenten gaan een half jaar zelfstandig aan de slag  met het vinden van oplossingen voor lastige vraagstukken waar Rotterdam, en met name Zuid, mee worstelt. Denk aan sociale ongelijkheid, wateroverlast, cyberhacken, vernieuwingen in de zorg. Studenten kiezen voor een vraagstuk, iets wat hen intrigeert, of kiezen uit onderwerpen van de deelnemende expertise- en kenniscentra die hen aanspreken. Ondersteund door docenten, van verschillende opleidingen, werken zij in groepen op eigen projectlocatie in Rotterdam Zuid en ontwikkelen een beroepsproduct in samenspraak met de opdrachtgever(s).

Het InnovationLab gaat over twee zaken: resultaten en eigen ontwikkeling. Daar worden de studenten op beoordeeld. De groepen werken zelfstandig en er worden geen lessen ingeroosterd. Bij het InnovationLab zijn diverse instituten en kenniscentra aangesloten die de onderwijsvraag goed faciliteren en het netwerk helpen verbreden. Het InnovationLab (Minor+) is bedoeld voor honours studenten, maar in principe kan elke student van elke opleiding van Hogeschool Rotterdam en andere hogescholen meedoen, mits nieuwsgierig, gemotiveerd, initiatiefrijk, gemotiveerd en zelfstandig!

Studenten die het InnovationLab Resilient Rotterdam afronden kunnen aantonen dat zij innovatief, vraaggericht en samenwerkingsgericht kunnen werken, hoe goed zij hun eigen leerproces kunnen sturen en dat zij een belangrijke bijdrage aan de maatschappij kunnen en willen leveren. Kortom, zij zwaaien af als ondernemende, innovatieve professional, oftewel stadsmaker.

100 Resilient Cities

Rotterdam is een van de honderd steden in de wereld die bouwt aan een resilience strategie en zich voorbereidt op het overgrote deel van de kansen en uitdagingen die de toekomst met zich mee zal brengen. De strategie richt zich op een toekomstbestendige veerkrachtige stad met een daadkrachtige samenleving in balans. Hogeschool Rotterdam en EMI werken samen, met partners in de stad aan resilience, oftwel een veerkrachtige toekomst van Rotterdam.

Meedoen?

Studenten kunnen zich nog aanmelden tot 20 maart. Ook geïnteresseerde bedrijven en docenten kunnen zich melden. Er is ruimte voor uitdagende (afstudeer)opdrachten voor bevlogen studenten die willen werken aan praktijkgerichte vraagstukken in het kader van Resilient Rotterdam. Voor meer info mail naar: resilientcity@hr.nl

Kom naar de informatiebijeenkomst op 9 maart! 
Voor info en aanmelden mail naar: resilientcity@hr.nl

 _________________________________________________________________________

Aan InnovationLab Resilient Rotterdam werken mee:

Gemeente Rotterdam, Resilient Rotterdam, EMI, Hogeschool Rotterdam, NPRZ, Arcadis, Laurens, RDM CoE
    

Contact info

Wilt u contact opnemen met EMI?

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946