EN | NL

Samira el Moubtahij

Student Communication and Multimedia Design

 

"Ik ben vaak de wijken in gegaan om te praten met bewoners uit Rotterdam Zuid."

"Ik heb mijn afstudeeronderzoek uitgevoerd bij Mama’s Garden, één van de programma’s van EMI. Mijn persoonlijke drijfveer om met het project Mama’s Garden aan de slag te gaan had te maken met mijn interesse voor maatschappelijke vraagstukken. Voordat ik ging afstuderen heb een half jaar lang een minor gevolgd in de richting 'sociale marketing', waar ik al in contact was met Mama’s Garden. Tijdens de minor heb ik kennis opgedaan op het gebied van de beweegredenen van mensen en bedenken van interventies die het gedrag van een bepaalde doelgroep op een positieve manier kunnen veranderen. Voor mijn afstudeeropdracht leek het mij daarom interessant om mij te verdiepen in een maatschappelijk vraagstuk en te proberen om een positieve verandering teweeg te brengen in het maatschappelijk belang en kwam zo bij EMI terecht. Het uitbreiden van mijn kennis wilde ik graag vervolgen tijdens mijn afstudeeropdracht door deze te combineren met mijn kennis op het gebied van het ontwerpen.  

Tijdens mijn afstudeeropdracht heb ik niet alleen de mogelijkheid gekregen om te werken aan mijn ontwerpopgave; ik stond ook middenin de praktijk en heb mezelf kunnen ontwikkelen als 'human-centered designer'. Ik heb de doelgroep centraal gesteld en ik heb onderdeel uitgemaakt van deze groep door mij regelmatig voort te bewegen in de praktijk; een kans die ik niet had gekregen als ik bij bijvoorbeeld een ontwerpbureau zou werken. Ik ben vaak de wijken in gegaan om te praten met bewoners uit Rotterdam Zuid. Hierdoor is mijn beeld compleet veranderd; Rotterdam Zuid is een interessant gebied met bewoners die heel open zijn en graag hun ervaringen delen. Ik heb mij kunnen verdiepen in de persoonlijke behoeftes, motivaties en barrières van de doelgroep en hen zoveel mogelijk te kunnen betrekken bij het vormen van een passende oplossing, bijvoorbeeld door het organiseren en bijwonen van verschillende groespgesprekken, co-creatie sessies, activiteiten en bijeenkomsten. Hierdoor kon ik mij inleven in de doelgroep en heb ik mooie inzichten opgedaan die waardevol zijn voor mijn onderzoek. Daarnaast heb ik ook mogen samenwerken met studenten van andere opleidingen, die mij geholpen hebben om mijn onderzoek ook vanuit een ander perspectief te bekijken. Een multidisciplinaire aanpak dus!

EMI is een inspirerende omgeving die mij de kans heeft geboden om aan de slag te kunnen gaan als ontwerper en tegelijkertijd bij te kunnen dragen aan een oplossing die anderen mogelijk kan helpen." 

 

Laat je inspireren door alle verhalen.

 

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI heeft een netwerk van knappe koppen