Cultuurcampus

In 2027 zal de Cultuurcampus worden opgeleverd aan het Charloisse Hoofd in Rotterdam-Zuid. Opdrachtgever Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie (EMI) heeft het vraagstuk ‘’Hoe kan EMI aansluiten op de visie van de Cultuurcampus met behulp van een cultuurverkenning in de wijken Bloemhof, Hillesluis en Oud-Charlois?’’ voorgelegd. Voor EMI is dit een erg relevante vraag, omdat zij zich focust op Rotterdam Zuid en aangeeft aan te willen sluiten bij de Cultuurcampus.

Het doel van het spel is ervoor zorgen dat de spelers samen in gesprek gaan over thema’s die zij belangrijk willen vinden.

Afstudeerder Michiel Spuijbroek

Tijdens het beantwoorden van bovenstaande vraag heb ik gebruik gemaakt van de Design Thinking onderzoeksmethode. Deze methode geeft handvatten om (complexe) vraagstukken op te lossen en inzichtelijk te maken (A/BZ, 2020). Binnen Design Thinking worden nieuwe ideeën ontwikkeld om een vraagstuk mee op te lossen. De oplossing wordt gevonden in ervaringen van de doelgroep. De doelgroep staat centraal bij het formuleren van het vraagstuk en het is belangrijk haar behoeftes te definiëren.
Ik doorliep alle fases van het Design Thinking proces om tot een oplossing te komen voor het geformuleerde vraagstuk.

Het resultaat van mijn onderzoek is het DVC Dobbelspel voor CO-Creatie. Het doel van het spel is ervoor zorgen dat de spelers samen in gesprek gaan over thema’s die zij belangrijk willen vinden. Informatie en gedachtes die het spel naar boven brengen, worden vastgelegd zodat deze gebruikt kunnen worden bij de ontwikkeling van projecten. Het kan zowel binnen als buiten gespeeld worden.

Klik hier veer meer uitleg over het dobbelspel >>>

EMI op Zuid

Blijf op de hoogte blijven van al het nieuws via onze socials:

Ook onze programma’s zijn te volgen via social media.

Recente publicaties van Vitaal op Zuid

Hier vind je onze meest recente publicaties.

Minor Beyond Borders

Minor City Branding

Realisatie platform LymbiQ: Gezondheid in de Afrikaanderwijk

Studenten minor Get Connected bedachten campagnes om de gezondheid in de Afrikaanderwijk.