Kennismaken met de afstudeerders van Vitaal op Zuid

Het programma Vitaal op Zuid bestaat pas een jaar, maar vanaf het begin werken we nauw samen met verschillende studenten van allerlei opleidingen van Hogeschool Rotterdam.

Astgik Satgsyan is op 22 april geslaagd voor de opleiding Communicatie en Media Design! Zij is hiermee de eerste afstudeerder van Vitaal op Zuid! Astgik maakte een interactief ontwerp voor de website waarbij het de bedoeling was om meer interactie voor docenten te creëren! Zie hiernaast het moment waarop ze het te horen kreeg.

Van iedereen bij EMI van harte gefeliciteerd!!

Hieronder stellen we de afstudeerders van de periode februari-juli 2021 aan jullie voor! Dit zijn Melissa, Michiel en Ashley die alle drie de opleiding Leisure & Events Management (LEM) volgen.

Mijn naam is Melissa van den Bosch en ik ben vierdejaars Leisure en Events Management op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Op dit moment ben ik aan het afstuderen bij EMI op Zuid in het programma Vitaal op Zuid. Het vraagstuk waar ik mij mee bezig houdt gaat over het behoud van de wijkcohesie voor bewoners in het kader van toekomstige bouwputten van Feyenoord City. Bouwputten worden namelijk vaak als negatief ervaren. Deze negativiteit zal ik door middel van Leisure activiteiten ombuigen naar iets positiefs. Voor het vraagstuk zal de Design Thinking methode worden toegepast. De mens staat centraal binnen deze methodiek door problemen steeds vanuit menselijke behoeften te definiëren. Mijn beroepsproduct zan dan ook gecreëerd worden vanuit de behoeften van de bewoners en staan in het teken van het programma Vitaal op Zuid. Ik bevind mij nu nog in de onderzoeksfase waar informatie wordt verzamelend en geanalyseerd. Dit doe ik allemaal voornamelijk vanuit mijn slaapkamer wat tegelijkertijd mijn onderzoek kantoor is wegens het coronavirus. Samen met mijn begeleidster Jet Houwers ben ik met veel plezier begonnen aan dit uitdagende vraagstuk. Ik kan in ieder geval niet wachten op het eindresultaat!

Ik ben Michiel en zit in mijn 4e jaar van de studie Leisure & Events Management. Sinds een maand ben ik bezig met afstuderen bij EMI. Het vraagstuk waar ik tijdens mijn afstuderen aan werk is: Hoe kan EMI, met behulp van een cultuurverkenning met focus op de wijken Hillesluis, Bloemhof en Oud-Charlois, een realistische aansluiting vinden op de visie van de Cultuurcampus? Om tot een waardevol beroepsproduct te komen wil ik interviews afnemen met sleutelfiguren die mij kunnen helpen een waardevol beroepsproduct te ontwikkelen. Met deze interviews wil ik erachter komen waar de behoeftes van verschillende betrokkenen liggen, zodat hier op ingespeeld kan worden. Ik kijk uit naar een mooie afstudeerstage waarbij ik een beroepsproduct oplever dat zorgt voor een mooie aansluiting op de visie van de Cultuurcampus. Ook hoor ik het graag als jullie aanbevelingen hebben!

Hi, ik ben Ashley van Eijk en op dit moment afstudeerder bij Vitaal op Zuid. Ik studeer Leisure & Events Management en in mijn vrije tijd ben ik graag met vrienden, sport ik en ga ik graag naar festivals. Gedurende mijn afstudeertraject zal ik een tool ontwikkelen die de bewoners van Rotterdam-Zuid in beweging brengen. Mijn passie voor sport zal hier ook zeker een rol in spelen. Op dit moment ben ik druk bezig met het verdiepen in de 4daagse die Buitenplaats Brienenoord in september gaat organiseren. Verder zet ik ook de kennis/het netwerk van experts in om antwoorden te krijgen op mijn vragen.

Vanwege Covid-19 mag ik helaas niet op locatie werken. Thuis is de nieuwe werkplek, maar ik werk veel liever in de grootstedelijke omgeving met mensen om mij heen. Op die manier kan ik veel makkelijker contact leggen met experts, de omgeving en bewoners! Ook spreek ik graag andere afstudeerders om hun proces aan te horen. Iedereen heeft soms wel is een tegenslag en ik vind het erg fijn om dat met elkaar te bespreken. Uiteindelijk leer je van elkaar en kan je elkaar ook helpen tijdens het afstuderen.

Ik kijk enorm uit naar mijn afstudeerperiode bij EMI – Vitaal op Zuid. Ik vind het belangrijk om een sportief steentje bij te dragen aan Rotterdam en ik ben ervan overtuigd dat ik daarvoor op het juiste adres ben!

Recent nieuws

Hier vind je ons meest recente nieuws.

Speeltuin Hillesluis Groen Loket

NL-Doet speeltuin Hillesluis

Stadsleven NL-Doet Speeltuin Hillesluis Op 10 maart presenteerden…
De Kaai

Studenten gaan aan de slag met de toekomst van De Kaai

Stadsleven Actie op De Kaai: Stadmaken op een nieuw stuk…

De toekomst van Rotterdam Zuid: van jongeren voor jongeren

De toekomst van Rotterdam Zuid:van jongeren voor jongeren Rotterdam…

Gezondheidsfestival

Studenttutoren

EMI op Zuid

Blijf op de hoogte blijven van al het nieuws via onze socials:

Ook onze programma’s zijn te volgen via social media.