Kick-off STADMAKEN voor 126 eerstejaars Ruimtelijke Ontwikkeling

126 Studenten Ruimtelijke Ontwikkeling (RO) gaan samenwerken aan de stad van de toekomst. Op vier geselecteerde plekken in Hillesluis en Bloemhof gaan ze aan de slag met achttien partners plus participerende ondernemers & bewoners.

”Iedereen kan bijdragen aan het maken van de stad.” 

De RO-studenten gaan komende tijd met alle betrokkenen samenwerken aan de stad van de toekomst en wel op vier geselecteerde plekken (pleinen) in Hillesluis en Bloemhof: het Polderplein, de Beijerlandselaan/Groene Hilledijk, het plein aan de Van Haeftenstraat en Hillevliet 90 (zie plattegrond). Op 3 juni pitchen de ROP-ers per groep voor de partners een projectvoorstel (netwerkonderzoek) en een idee voor een stadmakersactiviteit.

Met introducties over de module STADMAKEN en EMI én lezingen van Damaris Verleun (stedenbouwkundige Hillesluis gemeente Rotterdam) en Jacqueline Gullit, wijknetwerker Hillesluis op het programma, maakten de betrokkenen een vliegende start. Tijdens de eerstvolgende activiteit – een locatiebezoek aan hun plein – dompelen de studenten zich onder in de wijken.

EMI op Zuid

Blijf op de hoogte blijven van al het nieuws via onze socials:

Ook onze programma’s zijn te volgen via social media.

Recent nieuws

Hier vind je ons meest recente nieuws.

De Gezonde Wijk

Start Impactmeting Do it!

Studenten MOS onderzoeken hoe sociale ondernemers op Rotterdam-Zuid hun waardepropositie kunnen vermarkten. Concrete plannen worden in mei 2021 gepresenteerd.

Extra steuntje én een leerzame praktijkervaring

Door de schoolsluitingen is het soms complex om de verbanden tussen de vaste partnerscholen en opleidingen van Mentoren op Zuid in traditionele live-vorm op school in te zetten.

Maak een positief verschil!

Optekenen van verhalen – storytelling – als een systematische manier om data te verzamelen en gebruiken. Dat is het onderwerp van afstudeerder Tim Verhoeven.

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen