Kick-off STADMAKEN voor 126 eerstejaars Ruimtelijke Ontwikkeling

126 Studenten Ruimtelijke Ontwikkeling (RO) gaan samenwerken aan de stad van de toekomst. Op vier geselecteerde plekken in Hillesluis en Bloemhof gaan ze aan de slag met achttien partners plus participerende ondernemers & bewoners.

”Iedereen kan bijdragen aan het maken van de stad.” 

De RO-studenten gaan komende tijd met alle betrokkenen samenwerken aan de stad van de toekomst en wel op vier geselecteerde plekken (pleinen) in Hillesluis en Bloemhof: het Polderplein, de Beijerlandselaan/Groene Hilledijk, het plein aan de Van Haeftenstraat en Hillevliet 90 (zie plattegrond). Op 3 juni pitchen de ROP-ers per groep voor de partners een projectvoorstel (netwerkonderzoek) en een idee voor een stadmakersactiviteit.

Met introducties over de module STADMAKEN en EMI én lezingen van Damaris Verleun (stedenbouwkundige Hillesluis gemeente Rotterdam) en Jacqueline Gullit, wijknetwerker Hillesluis op het programma, maakten de betrokkenen een vliegende start. Tijdens de eerstvolgende activiteit – een locatiebezoek aan hun plein – dompelen de studenten zich onder in de wijken.

EMI op Zuid

Blijf op de hoogte blijven van al het nieuws via onze socials:

Ook onze programma’s zijn te volgen via social media.

Recent nieuws

Hier vind je ons meest recente nieuws.

Special Issue – Sustainability

Sustainable Cities and Regions The Environment in the Lead:…

EMI-Hogeschool Rotterdam viert 10-jarig jubileum

Enkele visionairs binnen Hogeschool Rotterdam en de Gemeente…
Hef in Eigen Hand

Hef in Eigen Hand: Samen Bouwen aan een Betere Toekomst

Welkom bij de Impact Incubator ‘Hef in Eigen Hand’, waar onderwijs ontmoet, leert en groeit met de gemeenschap. Dit is waar theorie en praktijk samenkomen om een betere stad te bouwen en een spannende nieuwe manier van leren tot leven te brengen. Dit is leren dat écht impact maakt!

KAAItrots

Maak kennis met KAAItrots! We kijken graag…

Samenscholing op Coole Pleinen

Samen-scholing op coole pleinen Op 1 juni veranderde het…

Boksworkshop

Een avond vol kracht en verbinding: Boksworkshop van Daddy's…

Stadmakers De Kaai

Samen bouwen aan de toekomst van De Kaai:…

Vaderschap 2.0: Van zonder vader naar superpapa in de stadsdynamiek

Ontdek hoe jonge vaders in grootstedelijke contexten hun rol met vertrouwen en succes kunnen vervullen, ondanks het opgroeien zonder vaderfiguur. Leer over het belang van vaderbetrokkenheid, communicatie, ondersteuningsnetwerken en zelfzorg.

LivingLab: Fitter met Feyenoord

/*! elementor - v3.12.1 - 02-04-2023 */ .elementor-heading-title{padding:0;margin:0;line-height:1}.elementor-widget-heading…

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen