Maak een positief verschil!

Het optekenen van verhalen – storytelling – kan worden aangemerkt als een systematische manier om data te verzamelen en te gebruiken. Komende periode wordt door student Leisure en Events Management Tim Verhoeven als afstudeeropdracht een model ontwikkeld om ondernemende personen te portretteren die een positief verschil maken in de stad.

Goed doen en geld verdienen gaan prima samen
Sociaal ondernemerschap is booming in Rotterdam: ondernemers die het verschil maken omdat ze een sociale of duurzame missie belangrijker vinden dan winst. Deze ondernemende personen komen nog onvoldoende in beeld bij het grote publiek. Herkenning en erkenning: positieve impact is hetgeen wat een sociaal onderneming onderscheidt van een reguliere onderneming. Door deze impact in beeld te brengen inspireer je en laat je zien hoe goed te doen.

Samenwerkingspartner Voor Goed
In samenwerking met Voor Goed wil EMI laten zien dat Rotterdam werk maakt en vooruitloopt op het gebied van maatschappelijke ontwikkelingen, zoals: de participatiemaatschappij, de inclusieve samenleving, de duurzame en circulaire economie.

Voor Goed richt zich op de maatschappelijke vraagstukken van Rotterdam. De overheid kan deze niet alleen oplossen en er zijn veel partijen die willen en kunnen helpen. Voor Goed vormt nieuwe coalities en komt met nieuwe (gezamenlijke) oplossingen. Belangrijkste partijen waar Voor Goed zich op richt zijn: sociaal ondernemers, investeringsfondsen, vermogensfondsen, bestaand bedrijfsleven en individuele vermogenden.

Resultaten
De data van Tim Verhoeven resulteren in:

  • dat studenten betrokken zijn bij de stad (wat hun leerproces bevordert), door hen in contact te brengen met ondernemende personen die het verschil maken in de stad;
  • dat ondernemers, bewoners, klanten en studenten met positieve verhalen worden geïnspireerd om ‘goed’ te doen;
  • en dat Rotterdammers wakker geschud worden, doordat ze zien wat de stad aan ‘goeds’ doet.

Meer informatie
Meer informatie is te verkrijgen bij Gert-Jan van der Maas, g.j.j.maas@hr.nl of emiopzuid@hr.nl.

EMI op Zuid

Blijf op de hoogte blijven van al het nieuws via onze socials:

Ook onze programma’s zijn te volgen via social media.

Recent nieuws

Hier vind je ons meest recente nieuws.

Special Issue – Sustainability

Sustainable Cities and Regions The Environment in the Lead:…

EMI-Hogeschool Rotterdam viert 10-jarig jubileum

Enkele visionairs binnen Hogeschool Rotterdam en de Gemeente…
Hef in Eigen Hand

Hef in Eigen Hand: Samen Bouwen aan een Betere Toekomst

Welkom bij de Impact Incubator ‘Hef in Eigen Hand’, waar onderwijs ontmoet, leert en groeit met de gemeenschap. Dit is waar theorie en praktijk samenkomen om een betere stad te bouwen en een spannende nieuwe manier van leren tot leven te brengen. Dit is leren dat écht impact maakt!

KAAItrots

Maak kennis met KAAItrots! We kijken graag…

Samenscholing op Coole Pleinen

Samen-scholing op coole pleinen Op 1 juni veranderde het…

Boksworkshop

Een avond vol kracht en verbinding: Boksworkshop van Daddy's…

Stadmakers De Kaai

Samen bouwen aan de toekomst van De Kaai:…

Vaderschap 2.0: Van zonder vader naar superpapa in de stadsdynamiek

Ontdek hoe jonge vaders in grootstedelijke contexten hun rol met vertrouwen en succes kunnen vervullen, ondanks het opgroeien zonder vaderfiguur. Leer over het belang van vaderbetrokkenheid, communicatie, ondersteuningsnetwerken en zelfzorg.

LivingLab: Fitter met Feyenoord

/*! elementor - v3.12.1 - 02-04-2023 */ .elementor-heading-title{padding:0;margin:0;line-height:1}.elementor-widget-heading…