Maak een positief verschil!

Het optekenen van verhalen – storytelling – kan worden aangemerkt als een systematische manier om data te verzamelen en te gebruiken. Komende periode wordt door student Leisure en Events Management Tim Verhoeven als afstudeeropdracht een model ontwikkeld om ondernemende personen te portretteren die een positief verschil maken in de stad.

Goed doen en geld verdienen gaan prima samen
Sociaal ondernemerschap is booming in Rotterdam: ondernemers die het verschil maken omdat ze een sociale of duurzame missie belangrijker vinden dan winst. Deze ondernemende personen komen nog onvoldoende in beeld bij het grote publiek. Herkenning en erkenning: positieve impact is hetgeen wat een sociaal onderneming onderscheidt van een reguliere onderneming. Door deze impact in beeld te brengen inspireer je en laat je zien hoe goed te doen.

Samenwerkingspartner Voor Goed
In samenwerking met Voor Goed wil EMI laten zien dat Rotterdam werk maakt en vooruitloopt op het gebied van maatschappelijke ontwikkelingen, zoals: de participatiemaatschappij, de inclusieve samenleving, de duurzame en circulaire economie.

Voor Goed richt zich op de maatschappelijke vraagstukken van Rotterdam. De overheid kan deze niet alleen oplossen en er zijn veel partijen die willen en kunnen helpen. Voor Goed vormt nieuwe coalities en komt met nieuwe (gezamenlijke) oplossingen. Belangrijkste partijen waar Voor Goed zich op richt zijn: sociaal ondernemers, investeringsfondsen, vermogensfondsen, bestaand bedrijfsleven en individuele vermogenden.

Resultaten
De data van Tim Verhoeven resulteren in:

  • dat studenten betrokken zijn bij de stad (wat hun leerproces bevordert), door hen in contact te brengen met ondernemende personen die het verschil maken in de stad;
  • dat ondernemers, bewoners, klanten en studenten met positieve verhalen worden geïnspireerd om ‘goed’ te doen;
  • en dat Rotterdammers wakker geschud worden, doordat ze zien wat de stad aan ‘goeds’ doet.

Meer informatie
Meer informatie is te verkrijgen bij Gert-Jan van der Maas, g.j.j.maas@hr.nl of emiopzuid@hr.nl.

EMI op Zuid

Blijf op de hoogte blijven van al het nieuws via onze socials:

Ook onze programma’s zijn te volgen via social media.

Recent nieuws

Hier vind je ons meest recente nieuws.

Extra steuntje én een leerzame praktijkervaring

Door de schoolsluitingen is het soms complex om de verbanden tussen de vaste partnerscholen en opleidingen van Mentoren op Zuid in traditionele live-vorm op school in te zetten.

Maak een positief verschil!

Optekenen van verhalen – storytelling – als een systematische manier om data te verzamelen en gebruiken. Dat is het onderwerp van afstudeerder Tim Verhoeven.

Leeravontuur Resilience

Bij Urban Innovation zijn twee minoren afgerond, waarbij vanuit Wijkstudio Hillevliet is samengewerkt met studenten en docenten van het Instituut voor de Gebouwde Omgeving (IGO).

Breng het Rondje Stadionpark tot leven!

Hoe brand je een 'groene' wandeling van 4,5 km die langs de highlights van Zuid loopt (o.a. De Kuip en Eiland van Brienenoord)? Laat dat maar aan de studenten van de minor City Branding over!

Promotie Gezonde Leefstijl op Zuid

Maatschappelijke campagnes waarbij een gezonde leefstijl en tegelijkertijd de nieuwe praktijk van Care XL wordt gepromoot bij bewoners van Katendrecht.

Realisatie platform LymbiQ: Gezondheid in de Afrikaanderwijk

Studenten minor Get Connected bedachten campagnes om de gezondheid in de Afrikaanderwijk.

Samen bedenken, maken en beleven

In deze roerige tijden is bewegen naar een gezonde leefstijl belangrijk en zelfs het nieuwe hip! Aan dit thema wordt i.s.m. verschillende partners gewerkt vanuit Vitaal op Zuid.