Maatschappelijke impact en bedrijfskundig advies rondom het HefHouse

Contactpersoon: Thijs de Jong (docent),  Hans Verlaak (docent) i.s.m. Frieda Franke van ErasmusX

Onderwijs: Opleiding Bedrijfskunde van Hogeschool Rotterdam Business School (HRBS)

Onderwijs: Deelonderzoek – Opleiding Management of Social Business (MOS); Contactpersonen: Robert van der Laan, Clare den Ouden

Inhoud opdracht:

Kosten-, baten- en analysemodel preventie vóór een gezonde leefstijl

Wat zijn de preventiemogelijkheden met betrekking tot een gezonde leefstijl; wat zijn hiervan de maatschappelijke opbrengsten; hoe organiseer je dit en vooral met wie? Zo’n 25 bedrijfskundestudenten pakken deze complexe vragen op om op basis van hun bedrijfskundige inzichten te komen tot een praktisch business model rondom het HefHouse.

Hieronder meer info over kick-off in februari 2022 op de Hillevliet 90 en de tussenoplevering in de vorm van een Expertmeeting in het HefHouse 31 maart 2022.

De eindpresentatie van HRBS studenten vindt plaats middels een effecten-arena, gevolgd door een RondeTafelGesprek met als inzet hoe een wijk opdrachtgever kan zijn voor De Gezonde Wijk

Inhoud kick-off:

Op donderdag 10 februari vond de kick-ff plaats bij EMI Vitaal op Zuid | De Gezonde Wijk, op de Hillevliet90, in het bijzijn van lector Henk Rosendal, lector Leonie le Sage, Frieda Franke van ErasmusX en docenten Thijs de Jong en Hans Verlaak.

Bekijk hier de lecturer van lector Henk Rosendal waarin hij oa determinanten van gezondheid toelicht. Hoe studenten denken over gezondheid is te zien in de uitslag van de Mentimeter, kijk hier

Tussenevaluatie: expertmeeting 31 maart 2022

Oplevering: 9 juni 2022

Tussenstand expertmeeting HefHouse

Studenten aan de HRBS zijn afgelopen weken bezig geweest met onderzoek voor EMI Vitaal op Zuid | De Gezonde Wijk en presenteerden in het bijzijn van verschillende experts hun tussentijdse bevindingen in HefHouse tijdens de Expertmeeting. Om zo goed mogelijk verder te kunnen werken aan dit onderzoek, is in het HefHouse tijdens de expertmeeting feedforwardfeedback gegeven voor het vervolg.

Lectoren, projectmanagers, docenten van de Erasmus universiteit  en coördinators van allerlei organisaties, kwamen luisteren en meepraten. Pinar Coskun was de food expert, Henk Rosendal en Leonie le Sage verstrekten informatie over gezondheid en social work, Jannes van der Heide en Bob van Hasselt konden als projectleiders vertellen over de wijken, Greta en Petra waren aanwezig vanuit het Hefpark en Shurdon, Dansh, vanuit het MBO.

Bekijk hiernaast de sfeerimpressie en presentaties van studenten.

Op 9 juni vindt eindoplevering plaats waarbij een groot aantal extra experts meedenken hoe een wijk (bewoners, praktijkinstellingen en gemeenten) opdrachtgever kan zijn voor De Gezonde Wijk.

Het advies om verder te gaan:

Vitaal op Zuid De Gezonde Wijk heeft de uitkomsten van de inspirerende bijeenkomst serieus genomen. De gemeente opperde “kan de De Gezonde Wijk geen opdrachtgever voor de hele wijk zijn ?” en dat krijgt nu vorm in een samenwerking met bewoners-instellingen- de gemeente-onderwijs. Door samen de handen ineen te slaan zit er voor iedere partij winst in de aanpak. Bekijk onderaan de pagina het filmpje waar studenten hun uitkomsten delen.

De volgende groep heeft het advies op deze manier opgepakt:

Docentonderzoekers Wilfried van Aubel en Jos Verwey gaan met 2e jaars studenten van IvG en Social Work werken met bewoners aan opdrachten rondom gezonde leefstijl, leefomgeving en opvoering.

Wil je meer weten, heb je ideeën over een vervolg of wil je aansluiten bij dit project? Mail H.houwers@hr.nl en H.rosendal@hr.nl.

Recent nieuws van Vitaal op Zuid

Hier vind je ons meest recente nieuws.

Gezondheidsfestival

EMI op Zuid

Blijf op de hoogte blijven van al het nieuws via onze socials:

Ook onze programma’s zijn te volgen via social media.

  • Lijst Item 1
    € 100,-
  • Lijst Item 2
    € 200,-
  • Lijst Item 3
    € 300,-